Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SkanderborgLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

I Haveforeningen Ryhaven har etableringen af nabohjælp i dén grad givet pote for kolonihavehusenes beboere. Foto: Johanne Jedig Wejse

Indbrudstyven er blevet mere sjælden i Skanderborgs huse

Du kender garanteret til frygten, også hvis du aldrig har prøvet det.

En notits i en avis eller et facebook-opslag, der varsler om smadrede ruder og forsvundne smykker, vaser og værktøj.

Jeg husker stadig, hvor skræmt og ked af det jeg blev, da jeg som måske otte år gammel kom hjem til et endevendt hus, hvor tyvene blandt andet havde stjålet min næsten fyldte pingvin-sparegris.

Derfor synes jeg sådan nogle historier som den vi har med i dag, er værd at fortælle.

For måske at lette frygten lidt blandt nogle af jer, der læser med.

I Skanderborg Kommune kom der nemlig 400 færre anmeldelser på indbrud i privat beboelse i 2022, end i 2017. Et fald på intet mindre end 64 procent.

Det må jeg sige vakte min nysgerrighed. Særligt fordi vi samtidig har undgået, at antallet af anmeldelser steg igen efter et par coronaår.

Så i dagens første historie spørger jeg, hvordan det kan lade sig gøre.

Det har blandt andet ledt mig til et hyggeligt kolonihaveområde i udkanten af Skanderborg, der har haft stor succes med i fællesskab at forebygge indbrud.

Og så har jeg talt med både en nuværende og en tidligere betjent, dels om hvad politiet gør og kan gøre, dels om hvad os, der bor i Skanderborg kan gøre for at undgå at komme hjem til det frygtede scenarie med opbrudte døre og manglende sparegrise.

Tak at du læser med i dag, hvor vi også har taget en anden historie med til dig:

🏢💰 Syv virksomheder i Skanderborg Kommune betalte mere end fem millioner kroner i selskabsskat i 2021. Vi har samlet en liste over dem, med beløber fra 71,9 millioner kroner til 5,4.

Billede af Johanne Jedig Wejse
Billede af skribentens underskrift Johanne Jedig Wejse Journalist
Både Poul Schack (t.v.), Tina Hedensted og Brian Fuglsang (t.v.) bor i Skandeborg, og derfor er det ikke svært for dem at køre forbi kolonihavehusene i vinterhalvåret for at patruljere. Foto: Johanne Jedig Wejse

Større fald end andre kommuner: Markant færre indbrud i Skanderborgs private huse

7,5 til 0. Så stor har forskellen været for Haveforeningen Ryhaven, når man kigger på det gennemsnitlige antal indbrud i kolonihavehusene om året før og efter etableringen af nabohjælp.

Selvom faldet ikke har været nær så stort for Skanderborg Kommune i sin helhed, så har det alligevel været mærkbart. 

For ifølge tal fra Politiets statistikdatabase er antallet af indbrud i beboelse (herunder fritidshuse) i Skanderborg Kommune faldet kraftigt siden 2017, og i 2022 blev kom der dermed 400 færre anmeldelser om indbrud i huse i kommunen end i 2017.
Det viser tal fra Politiets statistikdatabase.

Og det kan skyldes flere faktorer, hvis man spørger vicepolitiinspektør i Sydøstjyllands Politi.
Både at politiet tager det alvorligt, og har opmærksomhed på det på patruljer.
 
Men også at der er kommet et større fokus på, hvordan man forebygger indbrud i eget hjem eller fritidshus. 
 
Netop det kan beboerne i Haveforeningen Ryhaven skrive under på – det har gjort en mærkbar forskel, at de nu skiftes til at holde øje med området i vinterhalvåret.

I Haveforeningen Ryhaven har de knækket koden til, hvordan man undgår at komme hjem til en smadret rude – og de er ikke de eneste.

Aftensolen spejler sig i de små huses vinduer, og man glemmer næsten, at det er bidende koldt. Men i modsætning til lækre, varme sommeraftener, summer det langt fra af liv i kolonihaverne i Haveforeningen Ryhaven, der ligger et stenkast fra motorvejstilkørslen Skanderborg V.

For når det fryser, er vandet i kolonihaverne lukket – og så bliver der hurtigt stille i haverne på de fem veje med navne som Radisevej og Salatvej.

Men netop derfor er tre af kolonihaveejerne dukket op her til aften. Tina Hedensted, Brian Fuglsang og Poul Schack er nemlig en del af Ryhavens nabohjælp, der udgør en vagtgruppe. Her får alle en uge, hvor man skal gå og holde øje og sikre, at ingen bliver fristet af de tomme kolonihaver.

- Det handler om at skabe noget liv og sørge for, at det bliver sværere at komme til, fortæller Tina Hedensted.

Hun har selv oplevet at komme ud til sit kolonihavehus til et smadret vindue. Huset indeholdt intet af værdi, og det eneste tyvene fik med var derfor en bøtte med slik.

Ved alle indgange til kolonihaveområdet hænger disse iøjenfaldende skilte, der skal fortælle fristede indbrudstyve, at der bliver holdt øje. Foto: Johanne Jedig Wejse

- Det er mest hærværket, der giver bøvl, og er dyrt at få fikset, fortæller Brian Fuglsang, der en anden gang oplevede at komme ud til et kolonihavehus med en opbrækket dør og et smadret vindue.

Frem til 2019 havde Ryhaven i gennemsnit 7,5 indbrud om året. Det ville beboerne gerne undgå, og derfor har de nu etableret nabohjælp.

- Nu ligger antallet af indbrud på et stort, rundt 0, siger Poul Schack.

Og Ryhavens flotte statistik med indbrud er ikke helt så enestående, som man skulle tro. For i Skanderborg Kommune er antallet af indbrud i beboelse (herunder fritidshuse) faldet kraftigt siden 2017, og i 2022 blev kom der dermed 400 færre anmeldelser om indbrud i huse i kommunen end i 2017.

Det viser tal fra Politiets statistikdatabase.

Et ordentligt fald, der da også er større end størstedelen af de andre kommuner i Østjylland og Sydøstjyllands Politikreds – som dog alle ser samme tendens, altså at der bliver anmeldt færre indbrud i beboelse nu end i 2017 og årene op til.

- Generelt har vi gennem en årrække haft et faldende antal indbrud i privat beboelse, især i årene omkring corona. Men Skanderborg skiller sig ud ved både at være et større fald, og ved ikke at være kommet tilbage efter corona, siger Torben Simonsen, der er vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi.

Han fortæller, at indbrud i privat beboelse er et område, politiet tager meget alvorligt, og at udviklingen på området følges hver dag.

- Vi monitorerer området, laver analyser, og så er det et naturligt opmærksomhedspunkt for vores patruljer at holde øje med mistænkelige personer eller køretøjer, når de patruljerer i politikredsen, ligesom vi også følger op på tip og foretager forebyggende besøg hos tidligere kendte indbrudskriminelle. Er der sket indbrud, så sendes vores patruljer hurtigst muligt af sted, så efterforskningen kan startes op, inden for kort tid efter indbruddet er begået. Ud over dette fylder forebyggelsesdelen også meget for os i politiet, siger Torben Simonsen.

Fokus på forebyggelse

Han fremhæver netop initiativer som borgerne i Ryhaven har stablet på benene, og fortæller at Sydøstjyllands Politi de seneste år har kørt en forebyggende indsats for at fortælle om de initiativer, borgerne selv kan sætte i gang.

- Det er ikke fordi vi har været ude og gøre noget ekstra ud af forebyggelsesdelen i Skanderborg Kommune i forhold til de andre kommuner i vores kreds – men spørgsmålet er så, om borgerne selv har det. For vi ser, at den forebyggende del kræver, at borgerne selv kommer ud og sætter gang i nogle initiativer, siger Torben Simonsen.

Netop forebyggelsesinitiativer er et område, som Richard Andersen er ekspert indenfor. Han er pensioneret efter en 40-årig karriere som politibetjent, men han har langt fra hængt interessen på hylden.

I stedet rejser han rundt som en del af foreningen Bo Trygts hold af indbrudseksperter, der kan bestilles til at komme ud og fortælle om forebyggelse. Selv foretrækker han imidlertid betegnelsen forebyggelsesekspert, for som han siger, så er han ikke ekspert i at begå indbrud.

- Når et område bliver ramt af indbrud, giver det større utryghed hos borgerne. Derfor går projektet Bo Trygt ud på at minimere antallet af indbrud. Det er målet: At øge sikkerheden og dermed trygheden i befolkningen. Dér kan nabohjælp give et trygt naboskab, siger Richard Andersen.

Han deltog i et velbesøgt møde på Fælleden i 2018, hvor også Sydøstjyllands Politi var mødt op, der var arrangeret af Bo Trygt. Her oplevede han en stor interesse for initiativer som nabohjælp, og andre initiativer til at sikre sit hus mod indbrud.

Hvad er Bo Trygt?

TrygFonden og Realdania igangsatte i 2018 indsatsen kaldet Bo Trygt, der har til formål at reducere antallet af indbrud i private hjem i Danmark til en tredjedel af 2018-niveauet. 

Indsatsen sker i samarbejde med Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Bo Trygt fokuserer både på, hvad den enkelte kan gøre for at forebygge indbrud i sit hjem, og på mulige strukturelle ændringer i samfundet, der kan hjælpe med at reducere indbrudsniveauet.

botrygt.dk

- Vi anbefaler, at man sikrer døre og vinduer med ekstra låse, at man ikke forskanser sig bag en høj hæk, som tyven kan gemme sig bag, og at huset er oplyst, både med sensorer udenfor og en timer indenfor, fortæller Richard Andersen.

Men han peger også på, at antallet af indbrud kan nedbringes yderligere, hvis flere sikrer sig, og politiet fortsat fokuserer på opklaringsarbejdet.

- Der er rigtig mange måder at være præventiv på, og vi kan sagtens nedbringe det yderligere – flere af vores nabolande har kun en tredjedel af de indbrud, vi har haft. En høj opklaringsprocent fra politiet er også noget, der skræmmer tyvene væk, siger Richard Andersen.

Meget at hente endnu

Netop på opklaringsprocenten, eller sigtelsesprocenten som den betegnes i politiets statistiksystem, halter Skanderborg faktisk noget efter. I 2022 førte kun 7,9 procent af de anmeldte indbrud i beboelse til en sigtelse.

I kommuner, vi ofte sammenligner os med i nærområdet, er sigtelsesprocenten omkring de 12-13 procent – hvilket også har været tilfældet for Skanderborg Kommune i de forgangne år.

Derfor er der da også meget at hente endnu, understreger vicepolitiinspektør Torben Simonsen.

- Vi skal fortsat lægge tryk på det, for der er stadigvæk mulighed for, at vi kan forbedre os. Vi analyserer de tiltag, vi allerede har i brug, og diskuterer hvordan vi anvender ressourcerne bedst muligt. Og så er der rigtig mange ting, man som borger kan gøre for at imødegå den her form for kriminalitet og selv undgå det. Så vi tror på, at der er meget at hente endnu, siger Torben Simonsen.

For de tre nabohjælpere i Ryhaven har det virkelig vist sig at bære frugt, selv at arbejde for at undgå indbrud. Da der begyndte at være en fælles utilfredshed med antallet af indbrud i området, diskuterede beboerne på et møde, hvad der kunne gøres – og enigheden faldt på nabohjælp.

I sommerhalvåret er der ikke brug for vagtplaner til nabohjælpen – når først vandet er tændt er der næsten altid folk at finde i Ryhaven. Foto: Johanne Jedig Wejse

Derfor købte haveforeningen Nabohjælp-skilte til at sætte op ved alle de steder, som giver passage til foreningen udefra. Og så går de forskellige vagtgrupper rundt og holder øje.

- I starten havde jeg hver onsdag. Men nu er der så mange, der har meldt sig til, at jeg kun har nogle enkelte uger i løbet af vinterhalvåret, fortæller Tina Hedensted.

Det er helt frivilligt, om man har lyst til at være en del af nabohjælpen, men siden etableringen i 2019 har flere og flere meldt sig til at holde øje med de mange kolonihaver.

De fleste af områdets beboere bor i Skanderborg, og derfor er det ikke nogen stor omvej at tage en af hundens gåture i Ryhaven. Derfor bliver der gået på alle tidspunkter af døgnet, og det har i den grad haft en effekt.

- Nogle gange møder man nogen, som man tænker “hvad laver du her?” En, der går rundt og lusker i mørket, og bliver noget forskrækket hvis man hilser. Men det er en stor del af det præventive, bare lige at hilse, siger Poul Schack.

- Og så har vi selvfølgelig aftalt, at hvis vi opdager nogen, der er midt i et indbrud, så skal vi ikke ud og lege helte – så er det med at få fat på politiet. Så vi er måske mere vidner end vagter, hvis man kan sige det sådan, supplerer Tina Hedensted.

De mange ture ud til Ryhaven har også vist sig at have nogle gode bonuseffekter. Nu er der nogen i området hver dag, der kan holde øje med effekterne af en storm som sidste uges Otto.

Siden etableringen af nabohjælp i Ryhaven er der gradvist kommet flere hjælpere til, og nu har 28 ud af 86 huse meldt sig til at patruljere stierne. Foto: Johanne Jedig Wejse

- Vi kan derfor også give hurtigere besked, hvis en storm har væltet et træ eller baldret en rude i et drivhus. Det er rart, at der bliver holdt øje, også hvis man nu faktisk kommer lidt længere væk fra og ikke har sin daglige gang herude, fortæller Brian Fuglsang.

De tre bevæger sig op ad Porrevej imens de hyggesnakker og fortæller om det gode fællesskab, de oplever i haveforeningen. En mand, der går tur med sin hund, får en pæn hilsen med på vejen.

- Der er gang i det herude. Jeg tror, det er fordi der er så godt naboskab – folk hjælper hinanden herude, smiler Brian Fuglsang.

Syv virksomheder i Skanderborg Kommune betalte i 2021 mere end 5 millioner kroner i selskabsskat. Foto: Skattestyrelsen

Se listen: Disse syv virksomheder i Skanderborg betaler mest i skat

Topscoreren på listen over skattebetalinger sendte i 2021 knap 72 millioner kroner til stats- og kommunekassen.

Skattestyrelsen har offentliggjort listen over alle virksomheders selskabsskattebetaling i 2021.

Det samlede beløb lyder på 100 milliarder kroner, og det er historisk højt, skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Vi her på SkanderborgLIV har fundet frem til de syv største skattebetalere, der har hjemme i Skanderborg Kommune. Listen viser det beløb, virksomhederne har set forsvinde fra kontoen til selskabsskat i 2021 – så ender noget af skatten i statskassen, og noget i kommunekassen.

Hvis du undrer dig over, hvor en stor virksomhed befinder sig, så kan du scrolle ned til det sidste punkt. Her gennemgår vi, hvorfor nogle af de største virksomheder i Skanderborg ikke betaler skat her i kommunen.

1. KB Holding 2018

Karsten Buchhave er stifter og administrerende direktør i biogasvirksomheden Bidagan. Foto: Arkivfoto/Jysk Fynske Medier

Det er ikke mange måneder siden, at direktøren i KB Holding Karsten Buchhave strøg ind på listen over Danmarks 100 rigeste. Han gik fra slet ikke at have været på listen, til at ende som nummer 55.

Men allerede inden da, nemlig i 2021, havde holdingselskabet betalt hele 71.913.930 kr. i selskabsskat – en klækkelig stigning fra de 25 millioner, virksomheden betalte i 2020.

KB Holding dækker blandt andet over biogasvirksomheden Bidagan, der har hovedsæde på Vroldvej 138 i Skanderborg.

Bigadan bygger og driver biogasanlæg flere steder rundt i Danmark, blandt andet på Fyn, Bornholm, og i Kalundborg, samt flere steder i udlandet.

Familien solgte i 2021 knap halvdelen af Bigadan, hvilket både er en del af forklaringen på den høje selskabsskat og en del af forklaringen på, at familiens formue samlet rummer knap 3,4 milliarder kroner.

Kort men godt om KB Holding:

Karsten Buchhave er direktør i både KB Holding og Bigadan. Virksomhederne har tilsammen omkring 100 ansatte.

2. Anpartsselskabet ASX

Ejeren af AVK-Holding i Skovby ligger nummer 13 på Økonomisk Ugebrevs liste over Danmarks rigeste. Foto: AVK-International

Hvis navnet ikke umiddelbart klinger af genkendelighed, så skal du ikke bebrejdes. Men Anpartsselskabet ASX er moderselskabet for alle AVK-datterselskaberne — og så giver andenpladsen på listen nok lidt mere mening.

Koncernen AVK-Holding sælger blandt andet ventiler og brandhaner, og har hovedkontor i Skovby. Tilsammen betalte alle AVK-datterselskaber 51.668.496 kr. i selskabsskat i 2021. Det er 20 millioner mere end i 2020, hvor betalingen lød på 31 millioner kroner.

Og mon ikke det vil stige igen, når listen over betalt selskabsskat for 2022 bliver offentliggjort. Virksomheden slog i hvert fald rekord med et overskud på 511 millioner kroner i 2022.

Kort men godt om AVK:

AVK International A/S har godt 300 ansatte, og Morten Sæderup Nielsen er administrerende direktør.

AVK Holding har 120 ansatte, og direktøren hedder Niels Aage Kjær. Han ligger nummer 13 på listen over Danmarks 100 rigeste personer.

3. Combell Holding ApS

IT-virksomheden team.blue Denmark holder til på Højvangen 4 i Skanderborg. Foto: team.blue Denmark

Combell Holding ApS er igen navnet på et moderselskab, hvor datterselskabets navn muligvis klinger med større genkendelighed: Nemlig team.blue Denmark. 

Den store danske IT-virksomhed betalte i 2021 26.816.878 kr. i selskabsskat. Det er lidt mere end i 2020, hvor virksomheden betalte 22,6 millioner kroner i selskabsskat.

Team.blue, tidligere Zitcom, udvikler, administrerer og servicerer hosting- og Cloud-løsninger til små og mellemstore virksomheder i Danmark. Den danske del af virksomheden består af DanDomain, Simply.com, ScanNet, Curanet, SmartWeb, Cloud.dk og Wannafind.

Kort men godt om team.blue Denmark:

Team.blue Denmark har ca. 200 ansatte, og Lotte Bendstrup er direktør. Direktøren for Combell Holding hedder Jonas Marcel E. Dhaenens, og han er grundlægger af team.blue.

Virksomheden vandt Jobindex og Computerworlds store jobglædeundersøgelse i 2022.

Udover team.blues hovedkontor i Skanderborg, har de også et kontor i København. 

4. Dansk Nordenta A/S

Claus Holmgaard er direktør for Dansk Nordenta. Foto: Dansk Nordenta A/S

På Nydamsvej 8 i Hørning ligger Nordenta, der sælger udstyr til at drive tandklinikker.

Det resulterede i en selskabsskattebetaling på 22.797.962 kr. i 2021. En stigning fra 2020, hvor virksomheden betalte 19 millioner kroner i selskabsskat.

Virksomheden startede med at sælge forbrugsvarer til tandklinikker i 1963, og består i dag af seks forskellige afdelinger, der blandt andet tilbyder service og et journalsystem ved navn al dente.

Kort men godt om Dansk Nordenta A/S:

Nordenta har 140 ansatte, og Claus Holmgaard er direktør.

Selvom virksomhedens hovedkontor befinder sig i Hørning, har de også afdelinger i Glostrup og Silkeborg.

5. Inox Stål Handelsselskab A/S

Inox ligger på Boeletvej 7-17 i Ry. Foto: Inox Stål Handelsselskab

Den Ry-baserede virksomhed Inox er en fuldgrossist indenfor rustfrit stål. 

I 2021 betalte virksomheden 13.480.258 kr. i selskabsskat. Det viser stor fremgang, da Inox i 2020 lå i minus, og dermed intet betalte i selskabsskat.

Inox er en del af den italiensk ejede Valbruna Group med stålværker i Italien, USA og Canada.

Disse stålværker producerer ca. 250.000 tons rustfrit stål, nikkellegeringer og titanium hvert år, som forhandles af Inox.

Kort men godt om Inox Stål Handelsselskab A/S:

Inox har omkring 60 ansatte, og Henry Hansen er direktør.

Virksomheden blev grundlagt i 1978 i Ry, hvor de sponsorerer flere lokale initiativer – mest mærkbart er det lokale fodboldstadium, der hedder Inox Park.

6. DIS Group Holding

Dansk Ingeniør Service (også kaldet DIS) ligger på Ørstedsvej 10 i Stilling. Foto: DIS Group

Hvis du nogensinde er kørt af motorvejen til McDonalds i Stilling, har du ikke kunnet undgå at få øje på Dansk Ingeniør Service.

Det er det mest markante datterselskab af DIS Group Holding, der i 2021 betalte 7.575.128 kr. i selskabsskat. Et lidt mindre beløb end i 2020, hvor virksomheden betalte 8 millioner i selskabsskat.

Som navnet antyder, er Dansk Ingeniør Service en ingeniørvirksomhed med rådgivende ingeniører indenfor en række brancher. 

Virksomheden blev grundlagt i 1997, og kendes globalt på navnet CREADIS, der har mere end 700 ingeniører baseret i Danmark, Polen, Spanien, Frankrig, Indien og USA.

Kort men godt om DIS:

Dansk Ingeniør Service har ca. 400 ansatte i Danmark, og den administrerende direktør hedder Kenneth Schmidt Jensen. 

Direktøren i DIS Group hedder Michael Carsten Christian Gadeberg.

Udover hovedkontoret i Stilling har DIS danske afdelinger i København, Aalborg, Esbjerg, Kolding, Sønderborg og Odense.

7. Pressalit Holding A/S

Pressalit er ikke svær at finde - virksomhedens hovedkontor har nemlig hjemme på Pressalitvej 1 i Ry. Foto: Lars Henrik Mardahl/Pressalit

Pressalit er især blevet stor på produktionen af toiletsæder, men udvikler også badeværelsesløsninger og højdejustérbare køkkener til mennesker med nedsat funktionsevne.

I 2021 betalte moderselskabet Pressalit Holding A/S 5.482.312 kr. i selskabsskat, en stigning på 2 millioner fra 2020, hvor selskabsskatten lød på 3 millioner.

Pressalit blev skabt i 1954 og har siden grundlæggelsen haft hovedsæde i Ry.

Kort men godt om Pressalit:

Pressalit har ca. 260 ansatte.

Kim Koch Boyter er både administrerende direktør for Pressalit og direktør for Pressalit Holding. 

Pressalit sponsorerer blandt andet prisen for Årets Para-atlet.

Bonus: Men hvad med...?

Normal og Kamstrup er store, betydningsfulde virksomheder i Skanderborg - men de betaler selskabsskat andetsteds. Fotos: Normal og Kamstrup

Når du nu er nået i bund med listen over virksomheder, der betaler mere end 5 millioner kroner i selskabsskat og har hovedsæde i Skanderborg Kommune, kan det være du undrer dig en smule.

For hvad blev der lige af giganter som Normal, Kamstrup og Vila?

Svaret for de fleste af de virksomheder, du undrer dig over, er at de er datterselskaber i et stort moderselskab, der ikke har hovedsæde i og derfor ikke betaler skat i Skanderborg Kommune.

Du får alligevel lige en liste over de største virksomheder i Skanderborg, der betaler selskabsskat andetsteds:

  • Butikskæden Normal er stormet frem de seneste år, og har nu mere end 3000 ansatte. Hovedsædet ligger på Godthåbsvej 41, men virksomheden bliver sambeskattet med Heartland, der også dækker over Vila A/S på Stilling Kirkevej 10. Heartland, der er drevet af Bestseller-milliarderen Anders Holch Povlsen var i 2021 det firma, der betalte tiendemest i selskabsskat i hele Danmark: 807 millioner kroner.
  • Kamstrup har med sine knap 1300 ansatte en fremtrædende rolle i kommunen, og hovedkontoret ligger på Industrivej 28 i Stilling. Men virksomheden bliver sambeskattet med OK A.M.B.A., der også dækker over hele energiselskabet OK. Hovedselskabet betalte i 2021 159 millioner kroner i selskabsskat.
  • Apropos benzin, så har det danske olieselskab Go'on Gruppen hovedsæde på Niels Bohrs Vej 17B i Skanderborg. Virksomheden har ca. 185 tankstationer tilknyttet, og bliver sambeskattet med Hanssen Holding A/S, der opererer indenfor kapitalforvaltning og ejendomsinvestering. Hanssen Holding betalte i 2021 19 millioner i selskabsskat.