Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SkanderborgLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Frivillige sørgede for, at der var rigeligt med maling til ansigterne og kage til maverne, da foreningen "Skanderborg Hjælper Ukraine" arrangerede fællesspisning for nogle af de ukrainske flygtninge, som er landet i Skanderborg Kommune. Foto: Bettina Sønderskov

Hvad har en fællesspisning og en ny svømmehal tilfælles?

Svaret på det spørgsmål indrammer historierne i dagens nyhedsbrev.

Selvom byggeriet af en ny svømmehal i Skanderborg, som bestyrelsen har arbejdet på at realisere i 10 år, og en fællesspisning for ukrainske flygtninge, som har taget tre uger at arrangere, umiddelbart ikke har meget med hinanden at gøre, så har de alligevel noget tilfælles.

Ingen af delene var blevet til noget, hvis aktive kræfter i lokalsamfundet ikke havde været klar til at yde en frivillig indsats.

For en måneds tid siden søgte jeg mig frem til en liste over medlemmerne af bestyrelsen i Skanderborg Svømmehal.

Jeg ville finde én, som kunne svare mig på, hvornår vi egentlig får den nye svømmehal i Skanderborg, som politikerne i byrådet har hjulpet på vej med en kommunegaranti på 79,5 millioner kroner.

- Rimelig slagkraftig bestyrelse de kører med i sådan en svømmehal, tænkte jeg ved mig selv, da jeg stødte på en forhenværende borgmester, indehaveren af en lokal ejendomsmægler forretning, en projektdirektør og en advokat med speciale i selskabsstruktur og kontrakter.

Hvorfor det er alt andet end tilfældigt, at bestyrelsen i Skanderborg Svømmehal har den sammensætning i øjeblikket, fortæller formanden for bestyrelsen, Søren Abildgaard, om i artiklen længere nede i nyhedsbrevet.

Her får du, apropos et tidligere nyhedsbrev om to andre svømmehals-projekter i Galten og Ry - historien om, hvad det har krævet af de frivillige i bestyrelsen i Skanderborg Svømmehal at nå fra de første spæde projekttegninger på Skanderborg Vandvirke til et snarligt første spadestik på byggeriet.

Et første spadestik, som efter planen skal tages omkring nytår, så vi i 2024 kan besøge et moderne svømmecenter med solceller og græs på taget, hvorfra man kan nyde udsigten over Skanderborg Sø.

Ifølge Søren Abildgaard har medlemmerne af bestyrelsen lagt så meget frivilligt arbejde i det projekt, at det formentlig svarer til et millionbeløb i lønninger.

Apropos frivilligt arbejde, så sidder jeg efter en travl weekend med fællesspisning for Ukrainske flygtninge fredag og min søns konfirmation i Slotskirken søndag lige nu og er en smule træt, taknemmelig og rørt.

For tre uger siden sagde jeg ja til at give en hånd med under et fællesspisnings-arrangement, som foreningen "Skanderborg Hjælper Ukraine" står bag - uden helt at være klar over, hvad jeg havde sagt ja til ;-)

Jeg blev lynhurtigt en del af en flok frivillige, som uden at mødes fysisk en eneste gang før i fredags, fik stablet et arrangement for 115 af områdets ukrainske flygtninge og deres danske værtsfamilier på benene.

Hvordan det gik med fællesspisningen, hvor flygtningefamilier fra blandt andet Ry, Stjær og Hørning fik mulighed for at møde hinanden, kan du finde ud af i dagens billedreportage fra et arrangement, som mindede mig om, hvor meget man egentlig kan, når man løfter i flok.

Det var ordene for i dag.

Som altid er du velkommen til at skrive til mig Bettina på mailen besok@skanderborgliv.dk, hvis du har bemærkninger til dagens artikler eller en mening om, hvad vi skal sætte fokus på i vores kommende nyhedsbreve.

P.S Vi er fornylig blevet til et medie med betalt indhold.

Det betyder, at du fortsat modtager vores nyhedsbreve gratis. Men du skal bruge et abonnement for at få den fulde adgang til alle vores artikler og de over 90 nyhedsbreve, vi har skrevet, siden vi gik i luften i maj sidste år.

Som abonnent på SkanderborgLIV kan du forvente at få 2-3 nyhedsbreve om ugen, hvor vi:

Går i dybden med de vigtigste historier, der har betydning for livet i Skanderborg Kommune.

Prioriterer skarpt i strømmen af information og samler op på de vigtigste politiske dagsordener og begivenheder i ugens korte nyhedsoverblik.

Sørger for, at du kender den politiske dagsorden og ved, hvad du selv kan gøre for at få indflydelse på udviklingen i dit lokalsamfund.

Altid både er konstruktive og kritiske i vores tilgang til lokalsamfundet. Vi dyrker ikke konflikter, men vi stiller de nødvendige spørgsmål, og når vi beskriver problemer, leder vi også efter løsninger.

Prisen er 39 kroner pr. måned, og du kan tegne abonnement her.

Du kan selvfølgelig også købe adgang til flere ansatte i en virksomhed eller forening. Her laver vi en aftale, som passer til behovet.


Billede af Bettina Sønderskov
Billede af skribentens underskrift Bettina Sønderskov Journalist
I lokalplanforslaget  for et nyt erhvervsområde imellem Stilling og Hørning, som blandt andet skal rumme Højbjerg Maskinfabriks nye domicil, står der blandt andet, at det er en forudsætning for lokalplanens vedtagelse, at alle ejendomme i forbindelse med Rideskolen Stubbengård bliver erhvervet og revet ned, så kommunens fremtidsplaner for det nye erhvervsområde kan realiseres. Foto: Skanderborg Kommune

Kort nyt: Erhvervspark på vej- rideskole på vej væk

Et nyt erhvervsområde som blandt andet skal rumme Højbjerg Maskinfabrik og 600 ansatte er på vej ved Hørning - kommunen tager imod bemærkninger til planen for udviklingen af området frem til den 24. maj.

Planlægningen af et nyt, stort boligområde ved Hørning er så småt gået i gang - Nu skal borgere i området snart tages med på råd.

Efter en kritik af parkeringsforholdene i Skanderborg midtby er der indtil videre 20 nye parkeringspladser og en ny analyse af parkeringsbehovet i den vækstende midtby på vej.

Kommunen beder om borgernes bemærkninger til planerne for en ny erhvervspark og et nyt, stort boligområde ved Hørning. Og så er der 20 nye parkeringspladser i Skanderborg og en ny parkeringsanalyse på vej. Her er det korte nyhedsoverblik fra SkanderborgLIV.

Ny erhvervspark på vej - hvad mener du?

Torsdag den 5. maj har du mulighed for at blive klogere på kommunens planer for et nyt stort erhvervsområde ved Hørning, som blandt andet skal rumme Højbjerg Maskinfabriks nye domicil med 600 ansatte - og som medfører, at der i fremtiden ikke længere bliver plads til at drive rideskole i området.

Kommunen inviterer alle til borgermøde om fremtidsplanerne for området i byrådssalen klokken 17. Under mødet vil Skanderborg Kommune præsentere forslaget, hvorefter du har mulighed for at stille spørgsmål og komme med bemærkninger. Tilmelding skal ske via kommunens hjemmeside senest den 4. maj klokken 12.

Har du ikke mulighed for at deltage i mødet, kan du dykke ned i det nye lokalplanforslag for området her. Her kan du blandt andet læse, at Dørupvej skal lukkes for gennemkørende trafik, og at der skal etableres grønne kiler i landskabet med regnvandsbassiner, som skal håndtere regnvandet i det knapt 30 hektar store område, hvor der bliver mulighed for at bygge erhvervsbygninger i op mod 12,5 meters højde.

Der er mulighed for at komme med indsigelser og bemærkninger til lokalplanforslaget frem til den 24. maj, skriver Skanderborg Kommune.


I lokalplanforslaget står der blandt andet, at det er en forudsætning for lokalplanens vedtagelse, at alle ejendomme i forbindelse med Rideskolen Stubbengård på Dørupvej bliver købt af bygherre til erhvervsformål, og at ejendommens bygninger bliver revet ned, når kommunens fremtidsplaner for det nye erhvervsområde skal realiseres. Foto: Skanderborg Kommune


Møde om nyt stort boligområde på vej

I februar sagde politikerne i kommunens Økonomi- og erhvervsudvalg ja til, at planlægningen af et nyt, stort boligområde i kommunen kan gå i gang.

Det nye boligkvarter har fået navnet Sommerbæk-kvarteret, det skal efter planen etableres i den sydøstlige udkant af Hørning. Under et møde i byrådet senere på måneden skal politikerne tage stilling til et forslag fra administrationen om i juni måned at invitere borgerne til tidligt dialogmøde om det nye boligkvarter.

Formålet med at invitere byens borgere og interessenter til dialogmøde på så tidligt et tidspunkt i processen er at indsamle viden, som kan bruges i den videre planlægning af boligområdet, som Skanderborg Kommune selv er udvikleren bag.  Du kan læse mere om det nye boligområde, som borgmesteren har kæmpehøje forventninger til og som vækker glæde i Hørning-området her på SkanderborgLIV og følge projektet og processen på den særlige side, som Skanderborg Kommune har oprettet om projektet og processen her.

20 nye p-pladser på vej i Skanderborg

Politikerne i kommunens Klima, Miljø og Planudvalg har fornylig besluttet, at der skal etableres 20 nye, offentlige parkeringspladser i den sydlige del af Adelgade i Skanderborg. Parkeringspladserne bliver mærket op på en strækning ved byens gamle rådhus.

De nye parkeringspladser skal finansieres med midler fra en kommunal pulje til parkeringspladser og en nu nedlagt parkeringsfond, som boligudviklere igennem en årrække har indbetalt penge til. Her står der i øjeblikket omkring syv mio. kroner på kontoen - penge, som kommunen senest til maj næste år, skal have brugt på at etablere af nye parkeringspladser i byen.

Hvor de sidste millioner fra parkeringsfonden skal gøre gavn er endnu ikke fastlagt. Borgmester Frands Fischer (S) har tidligere luftet tanken om, at bruge dem på at gøre den midlertidige grusparkeringsplads ved det tidligere corona-vaccinationscenter på Sølund til en permanent parkeringsplads, imens der fra byens handlende og Kulturhuset længe har været et ønske om at etablere flere parkeringspladser og måske endda et parkeringshus på en nuværende parkeringsplads i Møllegade for nogle af midlerne i p-fonden.

Administrationen arbejder i øjeblikket både på at lave flere forslag til politikerne om, hvor de sidste midler fra p-fonden kan bruges på at etablere flere nye parkeringspladser i midtbyen.

Samtidig skal der laves en ny trafikanalyse af parkeringsbelastningen i midtbyen, som de forskellige aktører i midtbyen ifølge borgmester Frands Fischer (S) skal komme med inputs til, så den nye analyse tegner et så retvisende og nuanceret billede af parkeringsbehovet som muligt.

Analysen skal danne grundlag for fremtidens politiske beslutninger om, hvordan parkeringsbehovet i den voksende midtby skal imødekommes i fremtiden.







Udformningen af Skanderborg Vandvirke er blevet passet til af flere omgange igennem årene. Det skyldes blandt andet, at der skal tages store hensyn til det særlige kulturarvsmiljø omkring Højvangens Torv. Illustration: Cubo Arkitekter

- Rom blev ikke bygget på en dag. Det gør en ny svømmehal heller ikke

Flertallet af de nuværende medlemmer af bestyrelsen i Skanderborg Svømmehal sidder der ikke for at drifte en svømmehal.

De er trådt ind i bestyrelsen for at komme i mål med en superkompleks opgave.

At få økonomien, plangrundlaget og organiseringen af et nyt moderne svømmecenter ved navn Skanderborg Vandvirke på plads.

Efter ti års papirarbejde nærmer målet sig nu endelig.

Byggeriet, som skal forvandle svømmehallen fra 1978 til et moderne svømmecenter med grønt tag og udsigt til Skanderborg Sø, rutsjebane, flere bassiner og mange flere aktiviteter skal efter planen indvies 2024.

10 års forberedelser og arbejdstimer for, hvad der svarer til 2,5 millioner kroner i estimerede lønninger og udgifter på fire millioner til arkitekt og ingeniør. Så meget har det ifølge advokat og formand for bestyrelsen i Skanderborg Svømmehal, Søren Abildgaard, krævet at nå fra de første projektskitser i 2014 til, at byggeriet af Skanderborg Vandvirke snart kan gå i gang.

Imens foreningerne bag to svømmehals-projekter i Ry og Galten kæmper for at få byrådet i Skanderborg Kommune overbevist om, at der er brug for flere svømmefaciliteter  i kommunen, står Skanderborg Svømmehal over for en større ombygning og modernisering.

Byggeriet har været undervejs længe.

Faktisk er det ifølge Søren Abildgaard, som er formand i Skanderborg Svømmehal, ti år siden, at bestyrelsen stod i samme situation, som bestyrelserne bag foreningerne i Ry og Galten gør lige nu.

Bestyrelsen i den selvejende institution Skanderborg Svømmehal tog i 2014 hul på arbejdet med at finde ud af, hvordan de kunne realisere ønsket om at omdanne Skanderborg Svømmehal, som blev opført i 1978 til en større og mere moderne udgave af sig selv med navnet Skanderborg Vandvirke.

Efter ti års arbejde med at få plangrundlaget, projektet og økonomien i en udvidelse af Skanderborg Svømmehal på plads, forventer bestyrelsen i Skanderborg Svømmehal med Søren Abildgaard i spidsen, at første spadestik på byggeriet kan tages omkring nytår. Foto: Jesper Rais

- Det kommende byggeri er det er den direkte årsag til, at jeg i 2018 stillede op som formand for bestyrelsen. Det er en meget kompleks og tidskrævende opgave at projektere og finansiere en svømmehal. Den proces tænder mig, for det er både utroligt krævende og sjovt at være en del af. Det var en festdag for os alle i bestyrelsen, da byrådet efter flere års arbejde endelig,  sagde ja til at give os den kommunegaranti, som fra begyndelsen har været afgørende for, at projektet kunne realiseres, siger Søren Abildgaard.

Kommunegarantien er på 79,5 millioner kr. Desuden besluttede byrådet i Skanderborg Kommune under sidste års budgetforhandlinger at hæve betalingen for skolesvømning og tilskud til foreninger med to millioner kroner om året, således at kommunen vil bidrage med fem millioner årligt til den daglige drift, når Skanderborg Vandvirke efter planen er indviet i 2024.

Udformningen af Skanderborg Vandvirke er blevet passet til af flere omgange igennem årene. Det skyldes blandt andet, at der skal tages store hensyn til det særlige kulturarvsmiljø omkring Højvangens Torv med Skanderborg Gymnasium og Niels Ebbesen Skolen. Her er seneste bud på, hvordan indgangspartiet kan komme til at se ud. Udformningen af det endelige projekt bliver dog ikke fastlagt, før bestyrelsen i Skanderborg Svømmehal har besluttet sig for, hvilket tilbud de vil gå videre med efter licitationsrunden, som efter planen skal sættes i gang efter sommerferien. Illustration: Cubo Arkitekter


Værdien af det rette miks i bestyrelsen

Søren Abildgaard tager imod på sit advokatkontor på Aarhus Ø. Et kontor, som de seneste år har dannet rammen om mange af de frivillige timer, som han og de andre medlemmer af bestyrelsen har lagt i at få lavet den rette virksomhedskonstruktion bag Skanderborg Vandvirke og at få afklaret komplicerede regler om licitation, udbud og lokalplaner.

- I perioder har jeg brugt rigtigt mange timer om ugen på projektet. Det er jeg langtfra alene om. Vi har været så heldige, at vi har fået sammensat en særdeles kompetent og arbejdsom bestyrelse med et kæmpestort netværk i Skanderborg. Det er afgørende for, at vi er nået hertil, siger Søren Abildgaard, som selv bor i Stilling.

Han sidder i bestyrelsen i Skanderborg Svømmehal sammen med en række Skanderborg-folk med store netværk og vigtig viden, som projektdirektør og civilingeniør Carsten Kronborg, tidligere borgmester Jens Grønlund (V), ejendomsmægler Per Sloth, byens mangeårige sundhedsplejerske, Kirsten Rold, økonomimanden Thomas Bang Jeppesen og marketingdirektør Ole Vindfeldt, som er blevet direktør i det ejendomsselskab, bestyrelsen har stiftet i forbindelse med det kommende kæmpebyggeri.

Et byggeri som samlet løber op i over 100 millioner kr. og skal give Skanderborg en knapt 3000 kvadratmeter større svømmehal med multibassin, varmtvandsbassin, rutsjebane og behandlerrum i en bygning med et stor grønt tag, hvorfra der bliver udsigt over Skanderborg Sø. Her er der planer om ved hjælp af fondsmidler at etablere aktivitetszoner, ligesom det er meningen at en del af taget på Skanderborg Vandvirke skal udstyres med solceller.

- Flertallet af de nuværende medlemmer af bestyrelsen i Skanderborg Svømmehal sidder her ikke for at drifte en svømmehal. Vi er her for at nå i mål med et spændende og vigtigt projekt: At give hele Skanderborg Kommune en ny og moderne svømmehal - et vandvirke. Hvis jeg skal give et godt råd videre til de andre foreninger i kommunen, som lige nu arbejder på at realisere deres drømme om en svømmehal, så må det være, at man aldrig skal undervurdere værdien af en bestyrelse med de helt rigtige kompetencer, siger Søren Abildgaard.

Med en udvidelse af den eksisterende svømmehal på omkring 2750 kvadratmeter, bliver tagfladen også større, og her er det planen, at der både skal etableres solceller og laves et grønt tag med aktivitetszoner. Sidstnævnte er ikke med i den nuværende projektøkonomi. De penge skal søges hjem via fonde og private sponsorer. Illustration: Cubo Arkitekter.

Arbejdstimer for 2,5 million kroner

Siden den spæde opstart i 2014 har bestyrelsen i Skanderborg Svømmehal brugt omkring en million kroner på konsulentbistand. Hertil kommer de mange frivillige arbejdstimer, som medlemmer af bestyrelsen har lagt i arbejdet med at få planlagt og godkendt projektet i kommunen og at navigere rundt i regler om udbudslicitation, selskabskonstruktion og tekniske krav til indretningen af en svømmehal.

- Hvis vi skulle have betalt os fra det hele, var det nok nærmere løbet op i 2,5 millioner kroner. Konsulent- og advokattimer er jo som bekendt ikke billige, siger han med et glimt i øjet.

I de første illustrationer af et kommende Skanderborg Vandvirke var glaspartierne større for at give bygningen et let og svævende udtryk. Det viste sig senere ikke at være muligt at gennemføre i praksis, både fordi store glaspartier med direkte sollys ikke er godt for bakterieudviklingen i et varmtvandsbassin og fordi der i tråd med bestemmelserne i kommuneplanen skal tages store hensyn til det særlige kulturarvsmiljø fra 1970'erne i området, når der bygges nyt. Illustration: Cubo Arkitekter

Søren Abildgaard vil som formand for Skanderborg Svømmehal ikke kommentere på de to projekter, som foreningerne bag en svømmehal i henholdsvis Ry og Galten fornylig har fremlagt for politikerne i kommunens Kultur, idræts og fritidsudvalg.

- Jeg vil bare gerne understrege, at vi jo ikke kun bygger en ny svømmehal til folk, der bor i Skanderborg by. Vi vil være hele Skanderborg Kommunes Vandvirke, siger han.

Han håber, at kommunen vil lave en helhedsplan, som belyser behovet for svømmefaciliteter i kommunen ud i fremtiden, før politikerne beslutter sig for, hvordan de vil arbejde videre med de to projekter, som vil komme til at påvirke økonomien i et kommende Skanderborg Vandvirke, hvis de bliver realiseret.

- Vi var med til mødet med politikerne i udvalget for at give en status på, hvor langt vi er med vores projekt, som er klar til at blive rullet ud, imens de to andre lige har lagt fra land. Her var der også et spændende oplæg fra en ekspert i Lokale- og Anlægsfonden, som sagde, at vi skal gå efter så mange faciliteter som muligt, samtidig med, at det er fuldstændigt afgørende, at vi ikke får flere faciliteter, end vi har brug for, så vi risikerer at få tre dårlige cases i Ry, Galten og Skanderborg, siger Søren Abildgaard.

Skanderborg Svømmehal har i sit fremtidige driftsbudget både kalkuleret med en væsentlig forøgelse af kommunens brug af svømmehallen til skolesvømning, større entréindtægter og større indtægter fra foreningslivet, heriblandt Skanderborg Svømmeklub.

- Når vi efter sommerferien 2024 kan slå dørene op til et helt nyt Skanderborg Vandvirke med meget bedre og flere faciliteter end nu, men det er klart, at det rammer os på økonomien, hvis vi ikke i tilstrækkelig grad kan fylde vores svømmehal, fordi der kommer en overkapacitet af svømmefaciliteter, som bevirker at andre overtager de skoleklasser, som vi har regnet med, at vi skal tage imod i vores nye svømmecenter, siger han.

Tidligere på måneden præsenterede bestyrelsen i Skanderborg Svømmehal politikerne for de seneste tegninger af projektet, som efter planen skal udbydes i omvendt licitation efter sommerferien. Det betyder, at man beder interesserede anlægsvirksomheder om at give et tilbud på, hvad de kan lave inden for en på forhånd fastlagt entreprisesum. Illustration: Cubo Arkitekter


Skanderborg Vandvirke - Her er planen

At udvide den eksisterende svømmehal på Højvangens torv med et areal på omkring 2.750 kvadratmeter.

At etablere multibassin, varmtvandsbassin, stor vandrutsjebane, fitnessområde med behandlerrum,  sauna, holdsale, undervisnings- og møderum, café og foyer.

At skabe adgang for offentligheden til et stort grønt tag, som ved hjælp af midler fra fonde skal indrettes med aktivitetszoner. Der er også planer om at etablere et større wellnessområde, hvis det lykkes at få fonde og lokale sponsorer til at bidrage til økonomien i projektet.

At sende projektet i udbud efter sommerferien.

At indvie Skanderborg Vandvirke i løbet af 2024. 

Fredag inviterede foreningen "Skanderborg Hjælper Ukraine" områdets ukrainske flygtninge og danske værtsfamilier til fællesspisning, ansigtsmaling og hygge på Capri i Skanderborg . Foto: Bettina Sønderskov

Galleri: Tag med til fællesspisning for ukrainske flygtninge i Skanderborg

Fredag aften arrangerede foreningen Skanderborg Hjælper Ukraine med hjælp fra en masse frivillige privatpersoner, virksomheder og andre sponsorer fællesspisning for områdets ukrainske flygtninge og danske værtsfamilier i Skanderborg.

115 gæster, et overdådigt middagsbord og et velbesøgt legehjørne med ansigtsmaling, et bjerg af Lego og et populært festivaltelt dannede rammen om et arrangement, som fik smilet frem i en svær tid.

Jeg var ikke den eneste, som var lidt usikker på mit første møde med nogle af de ukrainske flygtninge, som har fået husly i Skanderborg Kommune, da frivillige fredag aften arrangerede fællesspisning på Capri i Skanderborgs berømte Dyrehave. Men man kommer langt med et smil, et stykke jordbærkage og en gang ansigtsmaling.

- Hej alle. Fællesspisning for de ukrainske flygtninge bliver fredag aften den 29. april. Når vi ved, hvor mange, der kommer, finder vi ud af,  om vi selv laver maden eller bestiller noget udefra. Giv besked her i gruppen, hvis du er klar til at hygge om områdets flygtninge.

Med den opfordring satte Janni Palmgren på vegne af foreningen Skanderborg Hjælper Ukraine gang i ualmindelig lang og aktiv tråd i en gruppe på Facebook, som jeg har været med i den seneste måned.

En tråd, som fredag aften kulminerede i en omgang fællesspisning for 115 særlige gæster på Capri i Skanderborgs berømte Dyrehave.

Her samlede "Skanderborg Hjælper Ukraine" med hjælp fra en stor gruppe frivillige nogle af de børn og voksne, som er flygtet fra krigen i Ukraine og har fundet vej til private hjem i området- og til kommunens nye opholdssted på Søkilde i Ry.

Mit ydmyge bidrag til fællesspisningen var en drømmekage, som jeg fik min søn til at bage - og en hyggelig aften i køkkenet sammen med nogle af de andre deltagere i facebook-tråden, som den seneste tid har kimet lokale supermarkeder og andre sponsorer ned for at sørge for, at der var mad og drikke nok.

Det var der, for lysten til at bidrage til arrangementet viste sig ifølge Janni Palmgren at være overvældende stor.

Tag med til fællesspisningen her.


Fredag inviterede foreningen "Skanderborg Hjælper Ukraine" områdets ukrainske flygtninge og danske værtsfamilier til fællesspisning, ansigtsmaling og hygge på Capri i Skanderborg. Foto: Bettina Sønderskov