Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SkanderborgLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Her bliver genåbningen udskudt

På dagen, hvor statsministeren tonede frem på skærmen og annoncerede, at Danmark genåbner og dropper alle corona-restriktioner, annoncerede Banedanmark, at den længe ventede genåbning af Stilling Station bliver forsinket i mindst tre år.

I år skulle vi have fejret, at toget efter en pause på over fyrre år igen kommer til at stoppe i Stilling.

Nu kommer det tidligst til at ske i 2025.

- Det er vildt overrumplende og dybt skuffende at få sådan en melding ud af det blå. Vi har glædet os så meget, og haft travlt med at få styr på den del af arbejdet omkring trinbrættet, som kommunen står for. Vi er gået i jorden derude og holder workshop med erhvervslivet om genåbningen af stationen i denne uge, og så får jeg pludselig besked om, at udbudsrunden er mislykket. Jeg forstår ikke, hvordan det kan gå så galt.

Frands Fischer (S), borgmester

Hvordan det kunne gå så galt, spørger vi Banedanmark og transportminister, Benny Engelbrecht (S) om i dagens øverste artikel i nyhedsoverblikket.

Under den artikel, finder du en anden historie, der handler om transport og infrastruktur.

Folketinget har talt - og besluttet, at 2022 skal være cyklens år.

I den anledning har landspolitikerne indtil videre sat 200 millioner kroner på højkant i en statslig pulje til kommunale cykelstier.

Hvis Skanderborg Kommune får fingre i nogle af de millioner,  falder de på et tørt sted, for som vi har beskrevet i et tidligere nyhedsbrev, er der trængsel i kommunens ønskesky for cykelstier.

I artiklen får du svar på, hvilke seks længe ventede cykelsti-projekter, kommunens administration synes, at politikerne skal vælge imellem, når de skal beslutte, hvad der skal søges støttekroner til.

Uden at afsløre for meget, kan jeg nævne, at ét af administrationens forslag taler ind i Ann og Kjeld Johnsens drøm om en mere tryg cykeltur rundt om Skanderborg Sø.

En drøm, som vi skrev om i sidste uge.

Den historie har fået mange kommentarer med på vejen af jer læsere.

Cykelstier og trafiksikkerhed er noget, der optager mange.

I næste uge tager politikerne i kommunens klima, miljø og planudvalg hul på diskussionen om, hvilke cykelstiprojekter, de skal forsøge at hive ekstra millioner hjem til.

Hvor har vi mest brug for at få etableret en cykelsti i Skanderborg Kommune?

Det vil vi på SkanderborgLIV gerne høre din mening om.

Skriv til Bettina på besok@skanderborgliv.dk, hvis der er noget, du synes, at politikerne skal være opmærksomme på, når de beslutter, hvor og hvordan cyklismen skal fremmes i Skanderborg Kommune.

Har du idéer til andre emner eller historier, vi skal sætte fokus på, er du som altid velkommen til at bidrage med dine inputs.

P.S Husk at sende mailen her videre til andre i dit netværk, som interesserer sig for livet i Skanderborg Kommune. På den måde hjælper du os med at nå endnu bredere ud med vores historier.

Hvis du er én af dem, som har fået mailen tilsendt af en bekendt, kan du skrive dig op til kommende nyhedsbreve her.

Billede af Bettina Sønderskov
Billede af skribentens underskrift Bettina Sønderskov Journalist

Minister undrer sig : Hvorfor blev der ikke budt ind på Stilling Station?

Transportminister Benny Engelbrecht (S) beklager den forsinkede genåbning af Stilling Station og har fuld forståelse for, at borgere og politikere er frustrerede. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix)

- Man kan hverken klandre borgerne, politikerne i byrådet eller kommunen for den her forsinkelse. Hvis man i sin frustration forståeligt nok har brug for at pege på de ansvarlige, så skal man rette blikket mod os, BaneDanmark og de tilbud, der aldrig kom ind fra entreprenørerne.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) ærgrer sig over, at han ikke som planlagt skal indvie Stilling Station i 2023. Hvorfor genåbningen er blevet forsinket i 11. time, har vi spurgt ham og Banedanmark om.

Læs artiklen her.

Hvilke cykelstier skal kommunen søge støtte til?

Foto: Skanderborg Kommune

- Når staten går ind og støtter med den slags puljer, som vi kan søge medfinansiering fra, giver det os mulighed for at løfte mere, end vi ellers kunne. Samtidig stiller det os over for dilemmaer og svære valg.

Med de ord lægger formanden for kommunens klima, miljø - og planudvalg op til en spændende diskussion, som politikerne tager hul på i næste uge.

Få svar på hvilke seks cykelstier, administrationen synes, at politikerne skal vælge imellem.

Læs artiklen her.

Corona kan sætte pasningsgaranti ud af spillet

(Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Det kan godt være, at vi kan smide mundbindet og droppe restriktionerne i næste uge, men det betyder ikke, at coronapandemien holder op med at gribe forstyrrende ind i vores hverdag lige med det samme.

Smittetrykket i Skanderborg Kommune er fortsat så højt, at skoler og daginstitutioner har store udfordringer med højt fravær blandt personalet som følge af smitte og isolation. Det kan gøre det umuligt for kommunen at leve op til pasningsgarantien, oplyser Skanderborg Kommune i en pressemeddelelse. Kriseledelsen har derfor åbnet op for, at kommunen i konkrete tilfælde kan sætte garantien midlertidigt ud af kraft.

Konkret betyder det, at institutioner, som er så hårdt ramt, at det er umuligt at tage imod børn og unge på forsvarlig vis, kan reducere åbningstiden eller sætte lignende tiltag i gang.

Læs mere om situationen på kommunens hjemmeside.