Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SkanderborgLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Foto: Skanderborg Kommune

Drømmer du om en cykelsti?

I så fald er du ikke den eneste.

I skrivende stund er listen over de ønskede cykelstiprojekter i Skanderborg Kommune, som er kommet igennem administrationens nåleøje, 34 projekter lang.

Selvom byrådet i sidste måned fandt 10 millioner kroner til fem nye cykelstier og barberede listen ned fra 39 til 34 projekter, er der lang vej igen.

Det ved politikerne alt om, så under årets budgetforlig blev de enige om at afsætte 10 millioner kroner om året til nye cykelstier fra 2024 og flere år frem, hvilket er et ualmindeligt højt beløb i forhold til, hvor mange penge, der tidligere er blevet afsat til det formål Skanderborg Kommune.

Når de 34 projekter på listen løber op i 180 millioner kroner, kommer vi bare ikke udenom, at der alligevel skal prioriteres.

Vi kommer nok heller ikke uden om at nogle kommer til at vente mange år på at få drømmen om en cykelsti opfyldt.

I dagens nyhedsbrev sætter vi fokus på kommunens dynamiske ønskesky over cykelstier og på, hvordan de mange projekter bliver prioriteret. Vi har også talt med formanden for byrådets miljø- og planudvalg om, hvorfor han synes, at det er på tide at give den nuværende udvælgelsesmodel et servicetjek.

Hvordan en cykelsti ender på top fem listen, og hvorfor det er op af bakke, hvis den cykelsti, du drømmer om at køre på i fremtiden, skal etableres i et tyndt befolket område og tiltrækker flere turister og motionscyklister end skolebørn, kan du også læse om.

Hvis du har inputs til dagens historier eller idéer til nye, er du som altid velkommen til at skrive til mig, Bettina Sønderskov, på mailen besok@skanderborgliv.dk.

Jeg hører også gerne fra dig, hvis du har en mening om, hvad politikerne skal lægge vægt på, når de sætter penge af til cykelstier og trafiksikkerhed i kommunen i fremtiden. Det er nemlig et emne, som vi har tænkt os at skrive meget mere om på SkanderborgLIV de kommende måneder.

Tak fordi du læser med.

P.S Husk at sende mailen her videre til andre i dit netværk, som interesserer sig for livet i Skanderborg Kommune. På den måde hjælper du os med at nå endnu bredere ud med vores historier. Hvis du er én af dem, som har fået mailen tilsendt af en bekendt, kan du skrive dig op til kommende nyhedsbreve her.

Billede af Bettina Sønderskov
Billede af skribentens underskrift Bettina Sønderskov Journalist

Hvor får vi størst effekt af en ny cykelsti?

Foto: Skanderborg Kommune

- Det har meget at sige, hvor dyrt et cykelstiprojekt er i forhold til den vægtede effekt, fordi vi ud over at forholde os til kriterierne på prioriteringslisten også vægter effekten af projektet pr. million krone. Som med så meget andet handler det om, hvor vi får mest for pengene.

Sådan beskriver Brian Nielsen, som er civilingeniør i Vej & Trafik i Skanderborg Kommune, den prioritering, der afgør, hvor langt oppe eller nede ad listen et ønske om en cykelsti bliver placeret.

Læs om, hvor meget bløde trafikanter, tæt bebyggelse og skoleveje betyder for en ny cykelstis placering i hierarkiet og se, om du kan finde den cykelsti, du drømmer om, på kommunens kort over komende

Vi har ikke 180 millioner til cykelstier, så hvor begynder vi?

Claus Leick. Foto: Christian Bæk Lindtoft.

- Jeg synes, at vi skal sætte os ned og se på, om det er den helt rigtige måde, vi prioriterer på, når vi udvælger de cykelstier på listen, som skal anlægges først. Er det stadig et vigtigt parameter for os at se på, hvor mange huse, der ligger inden for en radius af hundrede meter fra en ny cykelsti? Og er vores sundhedspolitik tænkt nok ind i prioriteringen?

 Sådan lyder opfordringen fra formanden for kommunens miljø- og planudvalg, Claus Leick (SF) til det nye byråd. Hvorfor han synes, at det giver mening at genoverveje prioriteringen, og hvad han også håber på, at han kan få et nyt byråd med på for at løfte cykelsti-området, kan du læse om her.

DR sender årets julegudstjenester fra Slotskirken

Synet af den smukt beliggende gamle slotskirke på Slotsholmen i Skanderborg bliver i år bragt ud til hele Danmark, når DR sender live fra gudstjenesterne i Skanderborg juleaftensdag og juledag. Foto: Peter Ib Hansen. 

DR transmitterer i år julegudstjenester på både juleaftensdag og juledag direkte fra Skanderborg Slotskirke, da den gamle slotskirke ligesom Nødebo Kirke er udvalgt som årets julekirke. 

Under gudstjenesten juleaftensdag får værterne Anders Laugesen og Sofie Østergaard besøg af en mand, som har sat ’8660 Skanderborg’ på landkortet – sangeren Peter Sommer og hans hustru, forfatteren Marianne Verge.

Det skriver DR i en pressemeddelelse om de traditionsrige julegudstjenester, som er blevet sendt ud til danskerne siden 1925.

I anledningen af, at DR sender direkte fra Skanderborg Slotskirke, vil Peter Sommer præsentere seerne for sin nye julesang og synge det legendariske nummer ’8-6-6-0’.

Du kan læse hele historien og se, hvornår DR sender direkte fra Skanderborg Slotskirke her.

Smitten stiger i Skanderborg: Husk de lokale restriktioner

På dagen hvor statsminister Mette Frederiksen (S) løftede sløret for nye nationale restriktioner, trådte en stribe lokale restriktioner i kraft i Skanderborg Kommune.  Foto: Mads Claus Rasmussen

Onsdag trådte en række lokale corona-restriktioner i Skanderborg Kommune i kraft på dagen for endnu et pressemøde om nye, nationale restriktioner, som træder i kraft fredag. Dem har du sikkert allerede hørt om andre steder, så her på SkanderborgLIV nøjes vi med at gøre dig opmærksom på, at Skanderborg Kommune, fordi incidenstallet igen har rundet 400, opfordrer alle borgere til at lade sig teste og vaccinere. Udover det er det primært børn og unge, som bliver berørt af de lokale restriktioner. Dem kan du læse mere om her.