Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SkanderborgLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Katrine Korsbjerg håber en dag at kunne vende tilbage til Voerladegård sammen med sin familie - gerne i en almen bolig. Foto: Christian Bæk Lindtoft

Hvor skal Katrine Korsbjerg bo?

Somme tider må man bare erkende, at man har afsøgt alle muligheder, men alle dørhåndtag man griber, viser sig at sidde på låste døre.

Sådan en situation står Katrine Korsbjerg i.

Hendes historie er historien om at gå efter det, der kunne være så godt, men som faktisk endte med at være skidt. Indtil videre i hvert fald.

Drømmen om en stabil boligsituation i et hus på landet står i dag ikke så glasklar for hende, som den gjorde, da hun, hendes mand, deres to børn, hendes papsøn og deres hund flyttede fra Eskebækparken i Skanderborg til et fremlejet hus i Voerladegård.

De åbne vidder, nærheden til naturen, det lokale medborgskab, de vedkommende naboer, og muligheden for at lade ungerne selv gå den korte vej fra skole til gymnastik, forvissede Katrine Korsbjerg og hendes mand om, at Voerladegård skulle være deres fremtid.

Men sådan ser det ikke ud nu. Alle deres ting er pakket ned, husets indmad er i opbrud, og langt de fleste ejendele er allerede ankommet i flyttekasser i deres kommende lejemål i Sdr. Vissing seks kilometer fra deres nuværende hjem.

Fra 1. oktober siger de farvel til Voerladegård og farvel til de omgivelser og den landsby, de har forelsket sig i.

Men sådan behøvede det ikke nødvendigvis at være.

Årsagerne til flytningen er mange. Blandt andet er økonomien er ikke til et huskøb, og boligudbuddet er begrænset. Og ikke mindst er der ikke mange lejeboliger at få.

Men havde der bare været især én mulighed, ville familien have grebet den.

Havde der bare været mulighed for at flytte i en almen bolig i Voerladegård, ville Katrine Korsbjerg ikke have tøvet med at gøre det. Faktisk ville hun og familien have gjort netop det, hvis der havde været en almen bolig ledig, da de i 2017 flyttede dertil.

Men det er der ikke. Der er ingen almene boliger i Voerladegård. Det samme kan man sige om mange andre landsbyer i Skanderborg Kommune, og det er derfor LandsbyForum og Landsbysamvirket i fællesskab forsøger at få byrådspolitikerne til at prioritere netop det.

I dag får du hele fortællingen om Katrine Korsbjerg, der pludselig måtte sande, at hun stod i en situation, hvor der reelt ikke var mulighed for at blive boende i Voerladegård, selv om det er her, familien har og i fremtiden ønsker at have deres liv.

Du finder den som den første historie i listen herunder.

Når du er færdig med den, er vi dykket ned i et ønske fra Seniorrådet, kommunens rådgivende organ på ældreområdet. Et ønske, der er stor politisk forståelse for, men som vækker lige så meget politisk splittelse blandt beslutningstagerne.

I dag går vi også tæt på processen om den kommende genopbygning af Hotel Julsø, hvor byrådspolitikerne netop har truffet beslutning om, hvor mange etager det nye hotel må rage op i den fri luft.

Til sidst kan du læse om et nyt klimapartnerskab, som Skanderborg Kommune kaster sig ind i, og som forpligter kommunen til klimakamp på flere fronter.

Tilbage er der blot at sige god læselyst og tak, fordi du læser med!

Når du har læst dette nyhedsbrev, er du som altid meget velkommen til at give din mening om vores journalistik til kende. Skriv til chbli@skanderborgliv.dk - vi er altid glade for at høre fra vores læsere.

Det er også den mailadresse du skal stile din henvendelse til, hvis du sidder inde med et godt tip om en historie, vi burde kaste os over.

Husk, at du kan følge os på Facebook, hvor vi løbende deler vores historier - klik her. Husk også, at du kan videresende dette nyhedsbrev til dine venner, familie og kollegaer, hvis du synes, vores journalistik er værd at anbefale.

Er du en af dem, der har modtaget dette nyhedsbrev fra en ven, og kan du lide, hvad du læser, kan du skrive dig op til vores nyhedsbrev ved at klikke her.

God tirsdag!

Billede af Christian Bæk Lindtoft
Billede af skribentens underskrift Christian Bæk Lindtoft Journalist

Familie flytter ufrivilligt fra landsby: - En almen bolig i Voerladegård havde givet enormt meget ro for vores familie

Katrine Korsbjerg og hendes familie har gennem fire år ledt efter en permanent bolig i Voerladegård, men uden held. Foto: Christian Bæk Lindtoft

- Havde muligheden for en almen bolig været der, så havde vi jublet, og så var vi sluppet for utrolig meget stress og gruen og tanker omkring, hvad vi ender i. Hvad skal vi? Hvad sker der? Ender vi bare med at være nødt til at rykke op i Højvangen eller et eller andet?

Ordene kommer fra Katrine Korsbjerg.

Efter at være raget uklar med udlejer, må hun og hendes familie flytte fra Voerladegård, hvor de har slået rødder de seneste fire år.

Deres største ønske er at blive indenfor byskiltene, men økonomi og begrænset boligudbud i landsbyen betyder, at de må rykke seks kilometer væk. En almen bolig, som både LandsbyForum og Landsbysamvirket sukker efter i alle kommunens landsbyer, kunne have været løsningen, siger hun.

Derfor sukker også hun efter netop den boligtype, som rummer kombinationen af både en betalelig leje, landlig beliggenhed, hæderlig boligkvalitet og ikke mindst en frigørelse fra boligusikkerhed og fremlejens stramme tidshorisont.

Læs hele historien om Katrine Korsbjerg her.

Seniorrådet vil afværge Else-sager: Anbefaler kommunen at undersøge plejeforhold, før problemerne opstår

Kristian Skovhus er formand for Seniorrådet i Skanderborg Kommune. Rådet ønsker, at kommunen i tide undersøger forholdene i plejesektoren, så man ikke pludselig står med et problem. Foto: Christian Bæk Lindtoft

I plejesektoren i Skanderborg må der ikke ske episoder, som hele Danmark så med Else fra plejecenteret Kongsvang i Aarhus.

Derfor skal kommunen undersøge brugertilfredshed og indsamle oplevelser fra pårørende, mener Seniorrådet.

Men dét ønske skaber politisk splittelse i Socialudvalget, og derfor ser det ud til at være et åbent spørgsmål, om Seniorrådet får sin undersøgelse eller ej.

Læs hele artiklen her, og hør hvorfor nogle politikere er direkte imod en undersøgelse, hvorfor andre bakker op, og hvorfor en helt tredje gruppe kun vil bakke op på visse betingelser.

Hvor højt skal det nye Hotel Julsø være? Nu har politikerne besluttet sig

Sådan ser de første skitser af et nyt Hotel Julsø med fire etager ud, og ønsket om at bygge i den højde, arbejder Skanderborg Kommune nu videre med. Illustration: E+N Arkitektur

Efter en offentlig høring, hvor kommunen kun har modtaget en håndfuld indsigelser til planen om at opføre et nyt Hotel Julsø, har politikerne bedt embedsværket om at tage hul på årets mest komplicerede lokalplan-sag. For nu har de truffet en beslutning om, hvor meget hotellet må rage op i det fri.

Læs hele artiklen her.

Tilslutter sig 46 andre kommuner: Nu skal Skanderborg arbejde for CO2-neutralitet i 2050

At nå målsætningerne i DK2020-samarbejdet kommer til at kræve en stor indsats fra både kommunen, borgerne og virksomhederne i Skanderborg, mener SF's formand for Plan- og Miljøudvalget, Claus Leick. Foto: Jysk-Fynske Medier

Nu skal hele Skanderborg Kommune - borgere, virksomheder, institutioner og politikere - arbejde frem mod en ambition om, at være en kvadratmeter af kommunens geografiske areal er CO2-neutralt i 2050.

Det sker, fordi byrådet har besluttet at slutte sig til en voksende gruppe af kommuner i klimapartnerskabet DK2020.

Og især borgere og virksomheder kommer til at knokle for at indfri målsætningen, lyder det fra borgmester og udvalgsformand.

Læs hele artiklen her.