Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SkanderborgLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

På eget initiativ har Lea Botha, Simon Rønlev, Ole Bech Jensen og Josefine Sandager Katholm fra Fælles om Ry sat sig for at sparke debatten om byudviklingen i Ry i gang med en konference. Foto: Privat

Hvor meget udvikling vil du have?

Skal vi sige ja tak til en ny feriepark på en gammel campingplads i Ry? Skal vi klappe i hænderne eller græde over, at byggeriet af Lille Nyhavn ved Skanderborg Sø efter 15 års papirarbejde nu endelig er i gang? Og hvor meget udvikling vil vi egentlig have i Ry og vores andre byer og landsbyer i Skanderborg Kommune?

Det er nogle af de spørgsmål, der optager politikerne og deler vandene blandt borgerne i vores kommune lige nu, så dem dykker vi ned i.

- De stopper ikke før, de har fældet det sidste træ!

- En helt enestående mulighed for Ry, turismen og detailhandlen!

Så forskellige er et par af de reaktioner, der løb ind på de sociale medier, da jeg torsdag delte historien om, at fremtidens feriepark kan være på vej i Ry.

Hvorfor Europas største spiller i feriepark-branchen har forelsket sig i Ry og vil bygge 80 nye luksus-boliger på en nuværende campingplads ved Gudenåen, får du svaret på i dagens første artikel om planen, som kan tiltrække 110.000 flere turistovernatninger til kommunen om året.

Hvorfor politikerne først vil fortsætte dialogen om projektet, når udviklerne i detaljer har  beskrevet, hvordan lokalsamfundet får adgang til og glæde af projektet, fortæller borgmester Frands Fischer (S) om i samme artikel.

- Den mand burde have en pris for i så mange år at holde fast i ønsket om at tilføre Skanderborg noget nyt liv, sagde én af Lille Nyhavns venligt stemte naboer forleden til mig.

Hun talte om IT-iværksætteren Lars Kromand, som siden årtusindskiftet har arbejdet på at realisere drømmen en ny bydel ved navn Lille Nyhavn imellem Adelgade og Skanderborg Sø.

Myndighedsbehandlingen af den komplicerede sag har stået på i årevis. Nu er byggeriet endelig i gang, og naboerne kan se frem til et par larmende uger. Hvorfor kan du læse om i dagens anden historie, hvor vi har talt med JCN Bolig om arbejdet på den nye byggeplads, som får selskab af flere, når byudviklingen i Skanderborg fortsætter de kommende år.

Apropos byudvikling, så kan et nyt erhvervsnetværk under paraplyorganisationen Fælles Om Ry ikke få øje på politikernes ambitioner for byudviklingen i Ry. Derfor har de selv lavet et visionsoplæg om fremtidens byudvikling, som de sparker ind i valgkampen under en konference i oktober.

Formanden for kommunens miljø- og planudvalg, hvor den politiske behandling af byudviklingssager begynder, er blandt de politikere, som har taget imod invitationen til konferencen i Ry.

- Jeg glæder mig til at se, hvad de har fundet på. De kommer sikkert med noget, der er helt vanvittigt, og som kommunen ender med at bliver show-stopper på, men der kommer sikkert også gode idéer på bordet, som vi aldrig selv var kommet på. Når folk, som vil noget med deres by, byder ind, får vi bare bedre muligheder for at lave den rigtige byudvikling, siger udvalgsformand Claus Leick (SF).

Læs mere om de handlekraftige erhvervsfolk fra Ry i nyhedsoverblikket, som vi runder af med historien om, at kommunen nu gør sig klar til at sætte grundene i et nyt erhvervsområde på størrelse med 38 fodboldbaner til salg.

Har du kommentarer til dagens historier eller tips til nye historier, vi kan dykke ned i, er du velkommen til at skrive til mig, journalist Bettina Sønderskov, på besok@skanderborgliv.dk.

SkanderborgLIV er et digitalt lokalmedie målrettet dig, der bor og lever i Skanderborg Kommune. Send endelig vores journalistiske nyhedsbrev videre til naboer, venner, kolleger og familie i lokalområdet.

På den måde hjælper du dem med at opdage os - og os med at nå ud til endnu flere med vores historier.

God weekend og god læselyst

Billede af Bettina Sønderskov
Billede af skribentens underskrift Bettina Sønderskov Journalist

Feriegigant vil bygge fremtidens feriepark i Ry

Holmens Camping i Ry kan i fremtiden blive omdannet til en feriepark med 80 ferieboliger på 60-135 kvadratmeter. Det har udviklerne visualiseret således. Illustration: Bayarch

- Beliggenheden ud til Gudenå-systemet, nærheden til Ry og de mange muligheder for udendørs aktiviteter omkring Himmelbjerget er virkelig attraktiv. Med en ny, luksuriøs feriepark vil vi udbygge turismen i kommunen væsentligt, siger Flemming Therkelsen.

Han er idémanden bag en ny feriepark, som han sammen med feriegiganten Landal Greenparks har bedt politikerne i kommunens økonomiudvalg om at tage stilling til.

Hvad de synes om idéen, og hvorfor de har bedt projektudviklerne om at vende tilbage med svar på, hvordan de vil sikre, at Ry Feriepark bliver tilgængelig og til glæde for lokalområdet, kan du få svar på her.

Lille Nyhavn er på vej. Det giver noget larm

Maskinerne er rykket ind i midtbyen. Lige nu graver de spuns ned i det område, som skal forvandles til "Lille Nyhavn". Privatfoto

Efter 15 års papirarbejde bliver tegningerne af en ny og omdiskuteret bydel ved navn Lille Nyhavn lige nu omsat til virkelighed i Skanderborg. Om et par uger er den sidste spuns banket i, og efter nytår bliver de første elementer rejst. Find ud af, hvad der sker lige nu, hvorfor entreprenøren opererer med en fleksibel tidsplan, og hvornår folk kan begynde at flytte ind i de 72 nye midtbylejligheder.

Vi vil noget med Ry. Hvad vil I?

På eget initiativ har Lea Botha, Simon Rønlev, Ole Bech Jensen og Josefine Sandager Katholm fra Fælles om Ry sat sig for at sparke debatten om byudviklingen i Ry i gang med en konference. Foto: Privat

- Fremtiden i Ry er ikke at bygge videre på trivielle parcelhusområder. I stedet skal vi arbejde med nye måder at bo og arbejde på i lokale fællesskaber. Det emne glæder vi os til at diskutere med politikere, erhvervsfolk og byens borgere den kommende tid.

Sådan lyder udmeldingen fra en flok handlekraftige erhvervsfolk, som er så utilfredse med politikernes ambitioner for udviklingen af byen og erhvervslivet i Ry, at de har lavet deres egen vision for udviklingen af byen de næste 30 år. Hvordan de har tænkt sig at præsentere visionen og inddrage byen, erhvervslivet og lokalpolitikerne i debatten, kan du læse om her

Historisk stort erhvervsområde sættes til salg

Borgmester Frands Fischer (S) besøgte forleden det nye erhvervsområde i Stilling sammen med (Fra venstre)  Morten Kohsel, Peter Rose Nøhr,Anja Ellersgaard Basse og Marianne Kristensen fra Erhverv Skanderborg. Foto: Per Bille, Ry-Foto

Skanderborg Kommune er i øjeblikket i gang med at byggemodne et nyt erhvervsområde for enden af Niels Bohrs Vej i industrikvarteret i Stilling. Det er på størrelse med 38 fodboldbaner og er ifølge en pressemeddelelse fra Skanderborg Kommune det største samlede erhvervsområde, som kommunen indtil nu har udviklet. De første grunde skal sættes til salg ved udgangen af 2021, og borgmester Frands Fischer (S) forventer at interessen for området vil være stor.

- Erhvervsområdet i Stilling har udviklet sig markant gennem de seneste år, hvor en del virksomheder har etableret sig. Beliggenheden er områdets helt store styrke - både hvis man ønsker synlighed ud mod E45, og hvis man vægter let adgang for medarbejdere og gods, siger han.

Læs mere om om den nye erhvervsudstykning på Skanderborg.dk