Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SkanderborgLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Farvel til et vartegn - goddag til guld og gensynsglæde

For 170 år siden, plantede nogen et kastanjetræ foran det gamle Hotel Lillebælt i Adelgade i Skanderborg.

I næste uge bliver den sidste rest af et gigantisk træ, som i årtier, har været et stolt vartegn i Skanderborg, hejst på en blokvogn og kørt til kommunens materielgård i Hørning.

Hvorfor træet skal væk nu. Hvad der skal ske på grunden, og hvorfor der er håb om, at resterne af det gamle vartegn, kan få et liv efter døden, kan du blive klogere på i dagens nyhedsbrev.

Her kan du også komme med til årets mini-udgave af en Sølund Musik Festival. Et endagsarrangement som fredag fik Brian til at tage turen fra sit bofællesskab i Aabenraa til Landsbyen Sølund i Skanderborg efter en lang og alt for stille periode med corona og begrænsede muligheder for at feste. Hvordan han plejer at tage hul på en festlig dag i Skanderborg, får du svaret på i dagens nyhedsbrev.

Det handler om bare damer, musik og souvenirs, og så siger jeg ikke mere her ;-)

I dagens festivalhistorie får du også et indblik i, hvorfor det har været så vigtigt for Sølund Musik Festival at nå i mål med et mindre arrangement i år, og hvor svært det er at skalere verdens største festival for udviklingshæmmede ned til et endagsarrangement for under 1000 deltagere.

Sidst men ikke mindst, synes jeg lige, at du skal vide, at det lykkedes taekwondokæmperen Lisa Gjessing fra Ry at vinde den guldmedalje, hun har drømt om, siden hun fik amputeret sin underarm under et aggressivt kræftforløb.

Jeg kan næsten ikke komme i tanke om en bedre nyhed at gå på weekend på.

Tillykke med guldet til Lisa.

Tillykke til Sølund Musik Festival med gensynsglæden.

Og tillykke til de mange Smukfest-medhjælpere, som lørdag mødes under bøgetræerne til medhjælperfest i Skanderborgs gamle Dyrehave.

Det var ordene for i dag.

Inden sommerhuset kalder, og weekenden skal nydes, vil jeg gerne takke alle jer, der læser med og bidrager med inputs til vores dækning af livet i kommunen.

Det er vigtigt og værdsat.

Bliv endelig ved med det.

Husk også at sende mailen her videre til jeres netværk, hvis I heller ikke synes, at de skal gå glip af muligheden for at opdage SkanderborgLIV og vores måde at lave lokaljournalistik på.

God weekend.

Billede af Bettina Sønderskov
Billede af skribentens underskrift Bettina Sønderskov Journalist

Lille var festivalen - stor var gensynsglæden

Mød Brian i Sølunds Sminkebod og bliv klogere på, hvorfor det er lettere sagt end gjort, at lave en lille fredagsfestival, når man er vant til at lave verdens største musikfestival for udviklingshæmmede i Skanderborg.

Farvel til kastanjen og det gamle hotel

Efter flere forgæves forsøg på at redde et 170 år gammelt kastanjetræ i Skanderborgs gamle bydel, bliver den sidste rest af træet nu fældet. Læs historien om den gamle hestekastanje, som nærmest er groet sammen med det gamle "Hotel Lillebælt" og bliv klogere på, hvad der nu skal ske på grunden.

Tillykke med guldet til Lisa fra Ry

Fanebærer Lisa Kjær Gjessing vandt fredag guld.

Den sidste dansker i aktion ved de paralympiske lege, var taekwondokæmperen Lisa Kjær Gjessing fra Ry. Fredag lukkede hun legene af på den bedst tænkelige måde, da hun hentede endnu en guldmedalje hjem til Danmark. Læs her hvad Ekstra-Bladet skriver om den fantastiske fighter fra Ry.