Hvad går en atypisk DF'er til valg på i Skanderborg?
Det er ikke helt simpelt, forholdet til partitoppen.
På det lange stræk og på de helt centrale punkter er Tobias Brus Mikkelsen enig med Dansk Folkepartis spidser. Ellers var han vel selvsagt i stald hos et andet parti.
Men der synes dog alligevel at være en mærkbar afstand mellem den unge mands mærkesag og for eksempel den måde, Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard under EM-slutrunden i fodbold markerede sig i debatten om en tysk, regnbuefarvet protest mod en ungarnsk lov, der kritiseres for at være decideret homofobisk.
For mens partiets nestor, stifter og mangeårige formand, Pia Kjærsgaard, kaldte det noget pjat, at bystyret i München ville bade Allianz Arena i regnbuefarver som en støtteerklæring til seksuelle minoriteter, går Tobias Brus Mikkelsen til kommunalvalg på at sikre LGBT-elever i folkeskolen bedre rettigheder og mindre mistrivsel.
For nu at blive i fodboldterminologien er det nok tvivlsomt, at nogen ville blive fornærmet over den konstatering, at der ikke for alvor er behov for nogen VAR-kendelse for at afgøre, at de to linjer i LGBT-debatten ikke just ligger klinet op ad hinanden.
Tobias Brus Mikkelsen er en af de unge kandidater til byrådet, som du hen over sommeren kan møde i vores serie "De unge kandidater". Interviewet med den håbefulde DF'er, der har kæmpet en hård personlig kamp for at nå til et sted i sit liv, hvor han har modet og selvtilliden til at stille op, er det tredje kapitel.
Serien sætter fokus på en truet art i Skanderborg Kommunes lokalpolitiske landskab. Kandidater under 30 år stiller temmelig sjældent op, og når de endelig gør, bliver de næsten aldrig valgt. Vi har interviewet fem af dem, der er yngre end 30, og som har det tilfælles, at de brændende ønsker sig en plads i byrådet fra 1. januar 2022.
De to første kapitler finder du nederst i dette nyhedsbrev. Det fjerde kapitel lander i din indbakke tirsdag den 20. juli, og som du måske vil have bemærket, kommer der i disse uger et enkelt nyhedsbrev om ugen - i uge 31 er vi atter oppe i normal kadence, og så lover vi, at du kommer til at se mere til os.
Tilbage er der blot at sige god onsdag og god læselyst!
Husk, at du som altid, kan sende ris, ros, inspiration, tips eller gode historier, vi endnu ikke har opdaget, til chbli@skanderborgliv.dk.
Han er 20 år, stiller op for Dansk Folkeparti og har særligt én mærkesag: Seksuelle minoriteter i folkeskolen skal trives bedre
Voerladegaards potentiale skal forløses og gøre landsbyen til den næste i rækken af centerbyer i Skanderborg Kommune. Sådan lyder én af de mærkesager, 20-årige Tobias Brus Mikkelsen tager med sig ind i kampen for at blive valgt ind i byrådet til efteråret. Men det er en anden sag, der for alvor får hans øjne til at gnistre, når han taler. Folkeskoleelever, der tilhører seksuelle minoriteter, skal have det langt bedre, end de har det i dag - også i Skanderborg.
Tallene viser, at der er noget at tage fat på. LGBT-eleverne overgår den generelle elevgruppe markant i forhold til mobning, ensomhed, selvskade og selvmordstanker.
Og det er dér, Tobias Brus Mikkelsen vil sætte alle kræfter ind.
Vores interview med den håbefulde DF'er er det tredje kapitel i vores serie "De unge kandidater".
Unge er en mangelvare i lokalpolitik: I Skanderborg er kun tre under 30 år blevet valgt siden 2005
De er der ikke lige nu. Og de har meget sjældent været der, de unge medlemmer af byrådet i Skanderborg Kommune. I løbet af de sidste fire valg har 25 unge mennesker under 30 år stillet sig til rådighed for kommunens demokrati, men for kun tre af dem er det lykkedes at blive valgt ind i byrådet.
I dette første kapitel af vores serie "De unge kandidater" sætter vi tallene under lup. Hvor mange unge stemmer ved kommunalvalgene? Hvor stor en andel af de opstillede kandidater er under 30?
Og så spørger vi tre af de unge kandidater til det kommende kommunalvalg, som du kan møde i seriens andre kapitler, hvorfor det er et problem, at unge er underrepræsenteret på kandidatlisterne, ligesom Dansk Ungdoms Fællesråd giver deres bud på, hvorfor unges demokratiske engagement til kommunalvalgene halter.
Ung byrådskandidat: Det kræver rimeligt meget mod, og det er ikke noget, alle bare lige har
Ordene kommer fra Robert Ladefoged Laursen. Han er 22 år gammel, men er bestemt ikke nogen partipolitisk novice. Når han stiller op til efterårets kommunalvalg, er det faktisk ikke første gang. Allerede som 18-årig kunne man ved kommunalvalget i 2017 finde den unge mand fra Ry på stemmesedlen.
Hvad vil et ungt menneske som ham gerne ændre i Skanderborg Kommune? Hvordan kan man helt konkret se, at de unge ikke er repræsenteret i byrådet i dag? Og hvad kræver det, hvis man i dén alder skal kunne begå sig i lokalpolitik?
Det kan du læse Robert Ladefoged Laursens bud på i andet kapitel af serien "De unge kandidater".