Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SkanderborgLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Nu smider Skanderborg mundbindet

Hvor er det dejligt at blive budt velkommen på den måde, men det er da også en stor dag.

Sådan tænkte jeg, da jeg i formiddags mødte en storsmilende vaccinemedarbejder i døren til Sølunds Festsal.

- Goddaw og træd nærmere. Du kan spritte hænder og udfylde en formular nede af gangen. Så er du klar til din første vaccine, sagde Hanne Hartmann.

Et kort og tilfældigt møde med et Skanderborg-ansigt, der gjorde indtryk.

Hvordan Hanne havnede foran kommunens vaccinationscenter, og hvorfor byens handlende og pædagoger glæder sig vildt til at se dig uden mundbind i næste uge, kan du læse mere om i dagens nyhedsbrev.

Og så følger vi op på et stort spørgsmål, som vi tog hul på i vores nyhedsbrev onsdag.

Et spørgsmål, som pludselig blev endnu mere aktuelt, da regeringen torsdag eftermiddag offentliggjorde en ny aftale om fremtidens fordeling af landets gymnasieelever.

Læs også historien om, hvorfor hverken borgmesteren eller rektor på Skanderborg Gymnasium kan svare på, hvad det betyder lige nu. Og hvad de nu har tænkt sig at gøre for at sikre, at alle unge fra Skanderborg Kommune i fremtiden kan få lov til at gå på Skanderborg Gymnasium, hvis de ønsker det.

Før jeg begynder at varme op til den første indkøbstur uden mundbind, hvor jeg har tænkt mig at smile stort og bredt til alle, jeg kommer forbi - bare fordi jeg kan - vil jeg ønske dig en rigtig dejlig weekend.

Husk endelig at dele den her mail med andre i omgangskredsen, hvis du tænker, at vores måde at lave lokaljournalistik på, er noget for dem.

På den måde hjælper du dem med at opdage SkanderborgLIV - og os med at nå endnu længere ud med vores journalistik.

Som altid tager vi med kyshånd imod inputs til, hvad vi skal dykke ned i næste gang.

Skriv til mig på besok@skanderborgliv.dk, hvis du har gode idéer eller en mening om, hvad vi kan gøre, for at SkanderborgLIV bliver endnu mere relevant for dig at følge.

Tak, fordi du læser med :-)

Billede af Bettina Sønderskov
Billede af skribentens underskrift Bettina Sønderskov Journalist

Rektor: - Vi venter lige med at male fanden på væggen

- Det er lidt uklart for mig, om vi er er i den zone, hvor man fordeler eleverne efter indtægt, eller om vi ikke er, så det skal vi lige have på plads, før vi maler fanden på væggen.

Sådan siger rektor på Skanderborg Gymnasium, Jakob Thulesen Dahl, efter at regeringen torsdag landede en ny aftale om fordeling af landets gymnasieelever. Hvorfor det lige nu er svært at tyde, hvad det konkret betyder for de unge i Skanderborg Kommune, som gerne vil gå på Skanderborg Gymnasium i fremtiden, kan du blive klogere på her.

Citychef: - Det betyder jo bare, at hverdagen bliver fantastisk

- Det betyder jo bare, at hverdagen bliver fantastisk, og det gør det hele meget, meget nemmere.

Sådan beskriver Jens Juhl, som er indehaver af Chokolade-Fabrikken i Adelgade og nyslået formand for Skanderborg City Forening, den følelse, der summer i vores lokale butikker lige nu.

For når denne weekend går på hæld, gør hverdagen med mundbind overalt det også.

Læs her mere om, hvad det betyder for både butiksindehaveren og vores pædagoger, at mundbindet ryger på mandag.  

Biltyv bag lås og slå

Der er sket adskillige indbrud i biler, der har været parkeret her på Ladegårdsbakken bag Skanderborg St. Som en del af kommunens helhedsplan for stationen skal det sorte træhegn for enden af pladsen rives ned, så den åbnes op og får forbindelse med det kommende Skanderborg Museum. Foto: Christian Bæk Lindtoft

53 indbrud i biler på en parkeringsplads bag Skanderborg St. fra oktober 2020 til juni 2021.

Det er længden på det spor af glasskår fra knuste bilruder, som sagen om Ladegårdsbakken trækker efter sig.

Men nu kan politiet korte den uopklarede forbrydelsesrække ned med mindst syv bilindbrud: En 20-årig mand fra Malling er sigtet i sagen og har tilstået. Læs mere om den sag her.

Skanderborgs Ansigter: Hannes historiske fleksjob

Vi ved, du har travlt, men vi har brug for at forklare det, du skal læse nu: Et lokalsamfund er summen af sine borgere. Derfor portrætterer vi løbende mennesker, som krydser vores vej, i det format, vi kalder Skanderborgs Ansigter. Det er en hyldest til hverdagen - og din mulighed for at få et lille indblik i andres liv og holdninger til udviklingen i kommunen. I dag møder vi Hanne Hartmann i Skanderborgs Ansigters debut. Vi beklager afbrydelsen - og tag så godt imod både Hanne og vores lille portræt-idé:

Måske har du allerede mødt Hanne Hartmann. Hun står ved indgangen til Sølunds festsal i Skanderborg og tager pænt imod de mange hundrede borgere fra Skanderborg Kommune, som bliver vaccineret hver dag i øjeblikket. Hendes historie er en lillebitte del af den store fortælling om den verdensomspændende coronapandemi, som har vendt op og ned på alt og skabt en hel del nye jobfunktioner. Uden pandemiens indhug i verdenshistorien ville hun ikke have stået på den her plet og glædet sig over sit nye arbejdsliv.

- Det er både sjovt, dejligt og meningsfyldt at stå her og tage imod alle dem, der skal vaccineres. Jeg har været alvorligt syg og ville gerne tilbage til mit gamle arbejde efter min sygemelding, men det har været svært. Nu glæder jeg mig over, at jeg i stedet har fået mulighed for at komme i fleksjob 14 timer om ugen her, siger Hanne Hartmann, som før sygdommen var pædagog på Bakkeskolen i Hørning.

Hun er født og opvokset i Skanderborg.

- Det bedste ved Skanderborg er, at man er tæt på det hele. Det er let at tage toget til Aarhus eller Horsens, og vi har både skov, strand og vand lige i nærheden. Vi har det hele, ellers var jeg nok ikke flyttet tilbage, siger Hanne Hartmann, som efter en ti år lang afstikker til København er vend retur til Skanderborg.

Og dog.

Hvis der er én ting, som Skanderborg mangler, så er det ifølge hende en ordentlig plan for udviklingen af byens handelsgade, Adelgade.

- Adelgade skal laves ordentligt. Det nytter ikke noget kun at se på den sydlige del af Adelgade, når der skal laves en plan for midtbyen. Det er synd at dele gaden op i to på den måde, når der skal udvikles. Hvad med dem, der har butikker i den anden ende? Jeg forstår ikke, hvorfor man ikke laver en plan for det hele, når man nu alligevel er i gang, siger hun.

Hanne Hartmann henviser til, at byrådet har afsat 8,3 millioner kroner til at udvikle den sydlige del af Adelgade fra Ole Lund Kirkegårds Stræde og forbi Bloms Butikker.