Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger SkanderborgLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Det er lige nu højsæson for at pusle med at gøre haven helt klar. Modelfoto: Colourbox

Dværgæsler og en havescene: Hvad pusler du med?

- Og så er jeg mega-nysgerrig på hvilke alternative ideer, der bliver puslet med fra de store gode festival-organisationer.

Sådan skrev kulturminister Joy Mogensen i et facebookopslag få dage efter, at en restriktiv genåbningsplan, slukkede det sidste håb om, at blandt andre Skanderborgs Smukfest og Sølund Musik-Festival, kan gennemføres i år.

Opslaget virkede mildt sagt som en rød klud i hovedet på festivalerne. Og for de tusindvis af musikere, scenefolk, frivillige organisationer og andre leverandører, som indgår i fødekæden omkring festivalerne, som samlet skaber en omsætning på omkring 2 milliarder kroner årligt.

Udmeldingen har fået Smukfest til at fare i blækhuset og sende en top ti over ting, der bliver puslet med på festivalkontoret på Birkevej, i omløb.

- Vi pusler med at have fået nogle restriktioner, der er så stramme, at selv det mest restriktive af de alternative scenarier, vi har forberedt, ikke kan lade sig gøre. Vi pusler også med, hvordan vi nu kan bidrage til at holde skindet på næsen hos vores artister, leverandører og lokale foreninger, skriver Smukfest blandt andet.

Og ja. Hvordan holder de egentlig skindet på næsen og modet oppe? Alle dem, som nu for andet år i træk - må vinke farvel til årets hovedindtægtskilde?

Jeg har talt med et par lokale "festivalleverandører" om, hvad DE går og pusler med, nu da festivalsæsonen er aflyst. Igen.

Og til kulturministeren, og dem der gerne vil spare et opslag i den digitale ordbog for at være helt skarp, kan jeg fortælle, at ordet pusle betyder at "sysle med småting", at "beskæftige sig med lettere, uforpligtende gøremål, især for fornøjelsens skyld".

Vi har været i luften på SkanderborgLIV lige godt en uge. Vi er fornøjede over de mange positive tilkendegivelser, der bliver sendt i vores retning. Tusind tak for god karma, det tager vi ikke let på, men føler os i den grad forpligtede.

Hvis du vil vide, hvad vi pusler med, så skal du skrive dig op her. Og har du idéer til historier eller personer, der er vigtige for dig eller interessante ud over det sædvanlige, så send mig et tip på besok@skanderborgliv.dk.

Ellers er der bare at ønske god Kristi Himmelfarts-weekend og glæde sig over, at bøgen for alvor pusler med at springe ud.

Tak, fordi du læser med.

Billede af Bettina Sønderskov
Billede af skribentens underskrift Bettina Sønderskov Journalist

Det pusler Frank "Megabody" med

- Hele mit liv har handlet om festivaller. Det er næsten ikke til at holde ud at se så meget af det forsvinde og at se så mange i min bekendtskabskreds være så udfordrede for tiden. Når du spørger mig, hvad jeg pusler med for tiden, så er det først og fremmest at holde modet oppe.

Dennis pusler med et karriereskifte

Aflysninger af festivaller og koncerter har fået lydtekniker Dennis Philbert til at planlægge et karriereskifte. Privatfoto.

- Lige nu søger jeg job som pædagogmedhjælper. Jeg har også meldt mig som vikar. Jeg ved ikke, hvordan det ender, men jeg kan bare mærke, at jeg har brug for en stabil indkomst og hverdag lige nu.