Annonce
At Maiken og Nicolaj har valgt at købe deres første hus og stifte familie i Hylke, skyldes både, at de kan bo midt i naturen og at de i landsbyen har alt, hvad de skal bruge for at få hverdagen til at fungere. Foto: Bettina Sønderskov
Landsbyliv

- Vi anede ikke, at vi kunne få hele pakken i Hylke

Maiken Mikkelsen og Nicolaj Bøgh satte en ring rundt om Aarhus og kom på sporet af en landsby, som man ifølge dem sagtens kan være "coronastrandet" i en hel måned uden at mangle noget

Da Maiken Mikkelsen og  Nicolaj Bøgh besluttede sig for at skifte lejligheden i Aarhus ud med et hus på landet i overkommelig afstand fra arbejdspladserne i Aarhus, havde de ikke forestillet sig, at der fandtes en by som Hylke.

- Vi anede ikke, at man kunne få hele pakken i Hylke. Når vi går ud af hoveddøren, er vi i byen med få minutters gang til købmanden og skolen. Når vi går ud af terrassedøren, er vi langt ude på landet. Se selv. Det er svært at forestille sig andet, end at man er helt alene og langt ude på landet, når man står her og ser ud over markerne, siger Maiken Mikkelsen og slår ud med armene.

Hun har ret. Fra den store have, hvor tilflytterne allerede har anlagt køkkenhave og et kæmpe rhododendronbed, er der udsigt til marker og skov så langt øjet rækker. Forleden sagde Maiken i sjov til Nicolaj, at nu manglede de egentlig bare, at der også gik et par heste og græssede.

- Få timer senere blev der lukket to heste ud på marken. Det var næsten for mærkeligt. Vi synes virkelig, at vi har fået alle vores drømme opfyldt i Hylke, siger Nicolaj Bøgh.

En måned uden at starte bilen

De to er begge vokset op på Djursland og livet på landet er ikke uvant for dem. Dengang de var børn, var der bare langt til alt.

- I Hylke har vi både en købmand, en skole, dagplejere, en børnehave og overraskende mange gode idrætsfaciliteter. Det betød meget for os, da vi skulle vælge, hvor vi ville slå os ned. Siden har vores oplevelse af at bo her under corona kun bekræftet os i, at det er det helt rigtige valg for os, siger Maiken Mikkelsen.


Vi sad og sumpede i lejligheden i Aarhus v og så bonderøven og higede efter at komme ud. Vi ville på landet og have de frie rammer og følelsen af, at når man kommer hjem fra arbejde, er man midt i naturen.

Maiken Mikkelsen, phd.studerende og tilflytter, Hylke


De startede eksempelvis ikke bilen en eneste gang i en hel måned under den seneste coronanedlukning. Der var masser af plads til at arbejde hjemmefra i det 200 kvadratmeter store hus, og alt hvad de havde brug for i hverdagen, kunne de købe hos købmanden.

Så købmanden er altså vigtig, men hvad med skolen. Ville det have betydet noget for jeres valg, hvis politikerne sidste år havde gjort alvor af tankerne om at lukke Hylke Skole?

- Det ville ikke være en gamechanger for os. Vi forventede, at der ville være ekstra transporttid til skolen. Sådan er det, når man bor på landet. Derfor tog vi det bare som endnu en positiv ting ved Hylke, at børnene faktisk kan gå i skole her til 2. klasse, før de skal med skolebussen til Virring, siger Maiken Mikkelsen, imens hun forsøger at få parrets førstefødte til at sove til middag.

Han får ikke brug for byens skoletilbud foreløbig, men både Maiken og Nikolaj er flittige brugere af de mange fritidstilbud, der er vokset op omkring skolen. Maiken er træner på byens HIIT-hold, imens Nicolaj blev inviteret med på fodboldholdet få dage efter, at parret flyttede til byen.

Hvirvlet ind i fællesskabet

- Man bliver hvirvlet ind i Hylke fra dag ét. Det har vi ikke oplevet på samme måde andre steder. Hylke giver hundrede gange igen, når man involverer sig i noget, siger Nikolaj.

De er langtfra de eneste i omgangskredsen, som er flyttet fra storbyen til landet de seneste år.

- Jeg har studeret i Odense, hvor mine studiekammerater også lige så stille er rykket ud fra byen. At flytte til landet eller at finde et hus i alleryderste parcelhusrække, er en drøm for mange, siger Maiken Mikkelsen.

Her synes hun, at Skanderborg Kommune kan noget særligt.

- Her er skove, søer og bakkede, grønne landskaber overalt. I løbet af ti minutter står man helt ude i den rå uberørte natur. Det kan virkelig noget, og jeg nyder, at jeg hver dag finder nye krogede veje og stier i landskabet, som jeg kan gå tur med barnevognen i, siger Maiken Mikkelsen.

Få overblik her
Kollektiv transport

Snart må du tage cyklen med i Skanderborgs bybusser

Landsbysamfund

Fusion på vej: Nu skal Skanderborgs landsbyer have ét fælles talerør

Landsbysamfund

Almene boliger i landsbyerne: Er der en vej frem?

Landsbysamfund

Landsbyer vil gøre krav på almene boliger: - Det er en stor mangelvare

Ny multipark

Tre millioner fra kommunen til multipark: - Det kan fondene godt lide

Nyt museum

Glæde på Vestermølle: Spændende mail baner vej for nyt oplevelsesmuseum

Indbrudsbølge

Byrådspolitikere tager affære, hvis DSB er for langsomme: Vil ‘hurtigst muligt’ have overvågning på p-plads

Budgetaftale

Budgetaftale 2022-25: Her er det hurtige overblik

Fra 2022 til 2025 er der i alt afsat 1,1 milliarder kroner til nye kommunale anlæg, hvilket er et historisk stort tal.

Budgetaftale

Borgmester om anlæg for 1,1 milliard: Rammerne kan let sprænges

- Det er en god dag. Vi har landet et budget med plads til mange nødvendige investeringer. Det er også dejligt behageligt, at vi i år kunne undgå at tage stilling til de prisstigninger på byggematerialer, som nok kommer til næste år, sagde byrådsmedlem Peter Kjær (EL), da han tirsdag fik ordet under et pressemøde om en ny budgetaftale i Skanderborg Kommune, som 27 ud af byrådets 29 medlemmer står bag.

Velgørenhed

Rotary: - Det er også vigtigt for os at gøre noget stort i Ry

Rotary. Er det ikke en lukket loge med nogle ældre erhvervsfolk, som rejser penge til velgørende formål i u-lande langt fra Ry?

Tema

I Ry er de eksperter i at trække i de rigtige tråde

Portræt

Han har arbejdet for Ry og byens brugsforening i 22 år: Nu giver 'Kvickly-Torben' stafetten videre

kollektiv trafik

Kommunikation for en halv million skal sikre bedre overblik over alternative transportformer

erhverv

Efter års tilbagegang kryber Skanderborg op ad liste over erhvervsvenlige kommuner

Daginstitutioner

Flere børn kan i fremtiden huses i Stjær

Festival

Gensynsglæde på Sølund: Der har været stille alt for længe

Byudvikling

Farvel til byens gamle vartegn - goddag til nyt boligprojekt

Byfornyelse

Politiker: Vi har penge til et ordentligt projekt, men kun i den ene ende af Adelgade